ДПС се събира днес на XI Национална конференция, на която

...
ДПС се събира днес на XI Национална конференция, на която
Коментари Харесай

ДПС гласува за двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

Движение за права и свободи се събира през днешния ден на XI Национална конференция, на която би трябвало да избере ново управление на партията. Тя стартира 11 ч. в Интерекспо център в София.  

Два остри камъка брашно не мелят, сподели почетният ръководител на Движение за права и свободи

Очаква се делегатите да изберат двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Формулата беше препоръчана от почетния ръководител на партията Ахмед Доган при започване на тази година.

На 24 февруари ще се организира националната конференция на партията

Според него Джевдет Чакъров би трябвало да носи отговорност най-вече за обичайните региони на Движение за права и свободи, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения, тъй като той девет поредни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал в продължение на 14 години.

Бяха определени двама съпредседатели на младежката организация - Танзер Юсеинов и Ибраим Зюйденов

„ Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще боде положително да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи “, разгласи Доган в обръщението си при започване на годината.

Изявлението му идва след предлагането на Ахмед Доган Движение за права и свободи да има двама съпредседатели – Пеевски и Джевдет Чакъров

Движение за права и свободи е без ръководител от 7 ноември 2023 година, когато  оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ . Тогава Ахмед Доган пое краткотрайно оперативното управление на партията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР