ДПС се регистрира за участие в изборите с внасянето на

...
ДПС се регистрира за участие в изборите с внасянето на
Коментари Харесай

Защо Карадайъ внесе точно 3333 подписа на ДПС в ЦИК?

ДПС се записва за присъединяване в изборите с внасянето на тъкмо 3333 подписа през администрацията в някогашния Партиен дом. На излизане от там водачът на Движението Мустафа Карадайъ призна, че в цифрата има символика. А " Стандарт " се нае да я дешифрира, като тълкуванието бе споделено и на страницата на Движение за права и свободи във Facebook, очевидно като знак за единодушие с медията:

Приоритетите на Движение за права и свободи

Първата тройка в нумерологичното число на Движение за права и свободи символизира трите най-важни за партията цели: Законност, с цел да се подсигурява спазването на реда и разпоредбите, и да се върне нормалността в страната.

Продоволствената сигурност, която ще обезпечи изхранването на българите на търпими цени в интервала на галопираща инфлация и задаваща се криза.

Енергийната самостоятелност и сигурност, която ще успокои хората и бизнеса в енергийния безпорядък, наследен от предходния кабинет.

Тези послания на Движение за права и свободи не са предизборни обещания. Вече три национални събрания Движението се бори за възобновяване на демокрацията и държавността, за съблюдаване на конституцията и законите в страната. Защото и последната власт бе зачената в грях. Премиерът Кирил Петков встъпи в служба, подписвайки лъжлива декларация за поданство. И си потегли с неистини за свързаната с съветски олигарси " Джемкорп " и несъществуващите 7 танкера американски полутечен газ.

Трябва да сложим завършек на лъжата в политиката, да върнем нормалността, да възстановим разговора сред институциите и партиите, прикани Карадайъ, регистрирайки Движение за права и свободи за вота на 2 октомври.

Той още веднъж акцентира, че за Движение за права и свободи има тематики от народен интерес, по които няма и не може да има власт и съпротива. И първите три от тях са точно законността, продоволствената и енергийната сигурност и самостоятелност. За гарантирането им Карадайъ организира поредност от срещи в Брюксел и в Анкара. А след диалога си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган се трансформира в новата мощна фигура сред Турция и Европа, която може да улесни геополитическия разговор на Балканите.

Управленският мандат

Втората цифра в поредицата от тройки в подписите на Движение за права и свободи подсказва бъдещите проекти на Движението, а точно - поръчката за управнически мандат за трети път в границите на 33-годишния преход.

България има потребност от Движение за права и свободи, безапелационен бе Карадайъ. И незабавно го надгради: България има потребност от Движение за права и свободи и във властта.

Макар и отритвана и неглижирана, Движение за права и свободи е единствената партия, която може да се похвали, че до момента в който е била в ръководството са се осъществили стратегически ползи за страната - участието в НАТО и в Европейски Съюз, както и най-хубавите стопански индикатори на прехода, обезпечили рекорден растеж на произвеждане, експорт и вложения, както и най-малък държавен дълг.

Не различен, а точно основателят на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган формулира стратегическите цели за България. Днес евроатлантическата принадлежност на България е " опорна точка " за всяка българска позиция - от войната в Украйна, през газа, до позицията за Северна Македония. И отстояването им още веднъж минава през безапелационната позиция на Движение за права и свободи.

На фона на пречупената крива на стопанската система през последните 7 месеца, резултатите на Тройната коалиция изпъкват все - повече. Началото на века бе съпроводено с най-продуктивния интервал за бизнеса, когато външният дълг бе стопен, растежът - утроен, администрацията бе непокътната, а западните вложители се надпреварваха да отворят офиси у нас.

Когато е най-тежко, Движение за права и свободи е на ход. В спешни времена Движението постоянно играе своята виновна роля, напомни Карадайъ и на консултациите при президента Румен Радев. Историята на прехода е задоволително показателна за това. Управленските мандати на Движение за права и свободи постоянно са били стабилизиращи - и за държавното управление на Любен Беров, което извади страната от хаоса след рухването на кабинета на Филип Димитров. И за Тройната коалиция, която ръководи 4 години с мандата на Движение за права и свободи.

Затова и няма да е изненада Движение за права и свободи още веднъж да поеме отговорността за съставянето на управнически мандат. Още повече, че миналата година и половина ясно сподели, че мандатите на новите партии или не могат да се осъществят, или резултатът е мъчително неудовлетворителен за обществото. След кабинета на Кирил Петков за първи път в средата на годината осъществяването на бюджета е едвам 47 на 100, а служебният финансов министър приказва за стягане на колана в жанр Симеон Дянков или за увеличение на налозите.

Ценностната коалиция

Третата тройка в нумерологичното число на Движение за права и свободи е не по-малко знакова. С нея Движението подсказва формулата за бъдещо съдружно ръководство, друга от досегашните опити да се търси машинален общ брой от заветните 121 депутати. Както и несъстоятелността да се чертаят нови разграничителни линии за помпане на избирателен резултат. Не двойна, а най-малко тройна коалиция ще може да изведе страната от рецесията, само че единствено в случай че тя е основана не на тясно политически или корпоративни ползи, а на полезности.

Трябва ни ценностно, хомогенно, евроатлантическо държавно управление, в основата на което ще е поддръжката за хората, а не реваншизма, безапелационен е Карадайъ. И напомня, че всички най-важни антикризисни решения в 47-ото Народно събрание бяха инициирани точно от депутатите на Движение за права и свободи, които прекроиха бюджета за 2022 година, осигурявайки пари за земеделци, общини, бизнес и фамилии. В геополитически проект точно Движение за права и свободи обезпечи позицията на България в поддръжка на Украйна и отпуши процеса по евроинтеграцията на Северна Македония. Всичко това дава самочувствието на партията, че държи ключа за разрешаването на поредицата от рецесии в страната и е подготвена да поеме своята отговорност в ръководството.

Изборните резултати

Изборният резултат е кодиран в последната тройка в нумерологичното число на Движение за права и свободи. Едно от изказаните догатки бе, че 3333-те подписа, събрани от Движението, демонстрират, че упованията на партията са да получат най-малко 333 000 гласа на вота. Това обаче звучи много непретенциозно на фона на резултата от предишния ноември - 341 000 гласа. Като се има поради, че Движение за права и свободи мощно набира електорална мощност оттатък обичайните гласоподаватели, надали това е летвата, която почетният ръководител ще сложи пред партията. Много по-правдоподобно звучи упованията да са за 3 процентни пункта увеличение на изборния резултат по отношение на ноември (13%).

Още повече, че Движение за права и свободи е единствената партия, която не престана да бъде в изборна кондиция още от приключването на изборния ден на 14 ноември. Движение за права и свободи бе наясно, че кабинетът " Петков " е с небосвод на деяние не повече от 6 месеца, заради което не остави структурите си да почиват. Още преди Байрама Карадайъ разгласи, че партията към този момент стяга редици за нови избори.

Така че, до момента в който ГЕРБ се пробва да удостовери електоралната поддръжка, а " Продължаваме промяната " - да минимизира загубите, Движение за права и свободи качва рейтинг.

Не инцидентно мнозина от социолозите виждат партията като съперник за второто място в крайното класиране. А анализатори разясняват, че така наречен токсично отношение към Движението, основа на обичайна предизборна реторика, ще падне още в първите часове след затварянето на урните в нощта на 2 октомври. Трите огромни преимущества на Движение за права и свободи - експертност, предвидимост и диалогичност, ще вършат Движение за права и свободи все по-желан сътрудник. И в ръководството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР