ДПС се похвали с постигнатия резултат на местния вот -

...
ДПС се похвали с постигнатия резултат на местния вот -
Коментари Харесай

ДПС се похвали с постигнатия резултат на местните избори

ДПС се похвали с постигнатия резултат на локалния избор - 47 кметове, от които 37 чисто техни претенденти. От Движението обаче упрекнаха ръководещите в недемократичност на изборния развой и впрягане на целия държавен уред в печелене на избори.

 © БГНЕС
От Движението за права и свободи настояват, че всички на локално равнище - от служители на реда до учители и лесничеи, са били включени интензивно в противозаконната акция на ръководещите.
Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Държавният уред беше трансфорат в машина за печелене на избори и то в най-уродливата ѝ форма - посредством закани, напън и принуда.
Карадайъ уточни съответни места като Дулово, Доспат и Чепеларе, за които с подигравка поздрави ръководещата партия.
С всичко това ръководещите сътвориха условия за опция, политическите действителности в България към този момент не са същите.
Според Карадайъ демокрацията през днешния ден е под риск, с подобен модел и метод на осъществяване на избори.
От тук довечера бих желал да прикани всички свободни и дейни жители да защитим демокрацията в България. Включително и ГЕРБ ги приканвам да защитим демокрацията в нашата страна.
Движението за права и свободи се усъмни в легитимността на локалната власт. Обоснова се с доста позволени нарушавания, които са довели до огромно деформиране на изборния развой. Смятат, че тези локални избори са посочили доста от дефектите на законовата уредба и са ослепителен образец за непросветеност на изборните комисии.
Допускаха нарушавания и одобряваха решения в несъгласие с изборния кодекс, записаха претенденти, които не отговаряха на условията на закона.
В тази връзка Движение за права и свободи съобщи, че ще взе участие в срещата при президента Радев, за която той прикани. От придвижването означават пробив в нетрадиционни за тях общини.
Присъствието на Движение за права и свободи в локалната власт изрично е увеличено, освен това - географията е разширена.
Движението за права и свободи насочи за следващ път укор към възбраната за предизборна акция на език, друг от българския и удостовери остарялата си теза, че правилото за уседналост лимитира конституционни права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР