ДПС се опитва да се представи цялото в бяло. Това

...
ДПС се опитва да се представи цялото в бяло. Това
Коментари Харесай

Договорка между ГЕРБ и БСП е теория на конспирацията

ДПС се пробва да се показа цялото в бяло. Това разяснява в ефира на Нова телевизия анализаторът Георги Харизанов за партийната дотация.

За него е значимо защо се харчат парите за партиите. По думите му с това, че не дали своят вот действително помогнали дотацията да стане осем лв..

Бисер Петков не си приказва с недоволните групи, съгласно Харизанов за рокадата в кабинета.

За Росен Карадимов концепцията за съглашателство сред Нинова и Борисов в доктрина на конспирацията. Абсурдна е сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, посочи той.

За него партията на премиера не губела от позицията си за партийната дотация. Това, което се случи е рационално, то е вярно и се случи без сделка, безапелационен бе Карадимов.

Той е склонен, че би трябвало да има ясни правила по какъв начин се харчи държавното финансиране за обединенията.

Смяната на един министър е политически акт, съобщи Карадимов за новия обществен министър. Рокадата трябвало да бъде обяснена. Нямало политическа мотивация за промяната на Бисер Петков, по думите му.

Карадимов посочи, че няма съображение за предварителни избори. Мнозинството стартира да изтънява, разяснява той.

Припомняме, че на 5декември беше решено, че партийната дотация въпреки всичко ще бъде 8 лв.. Това стана ясно след трагично гласоподаване по-рано същия ден, при което Народното събрание изпадна в патова обстановка, защото нито беше признато предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лв. дотация, нито предлагането за един лев дотация събра поддръжка. Това на практика означаваше, че дотацията става 0 лв..

Темата за партийните дотации бе подхваната още от сутринта в Народното събрание в другояче много велите диспути по бюджета за идната година. Темата повдигна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разгласи, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са влезнали в съглашателство по тематиката, с цел да се гласоподава подмолно предлагането на 8 лева дотация на глас за партиите.

И от ГЕРБ - Владислав Горанов, и от Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова изрично, отхвърлиха всякакво схващане по тематиката за общи дейности.

Припомняме, през лятото бе орязана партийната дотация на един лев. Идеята беше на ГЕРБ. След диспути в пленарна зала на 12 юни предлагането партийната дотация на партиите да стане 1 лева мина на първо четене със 117 гласа " за " и 90 срещу.

Левицата скочи на предлагането, само че се закани, че ще оцелее макар орязаната държавна поддръжка.

По-късно министър председателят разгласи, че ще свика съдружен съвет за партийните дотации. На него бе решено, че ще се търси общо мнение.

На 4 юли депутатите взеха решение дефинитивно партийната дотация да стане 1 лев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР