ДПС със сигурност няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да

...
ДПС със сигурност няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да
Коментари Харесай

Делян Пеевски: ДПС не приема лимита за мандатите на кметовете, нямаме против 24 май да е национален празник

ДПС сигурно няма да поддържа концепцията на ПП-ДБ да се вкара предел от два мандата на кметовете, само че няма срещу 24 май да стане народен празник. Това стана ясно от думите на депутата Делян Пеевски. Все още обаче придвижването няма дефинитивно решение за 24 май.

„ Тази концепция напълно не я одобряваме от Движение за права и свободи и няма да я подкрепим “, сподели той и изясни: „ Не виждаме за какво би трябвало да има ограничаване – сполучливи кметове да бъдат единствено два пъти. Когато се оправят сполучливо, хората дават вота си. Ако са решили 3-4-5 пъти да го поддържат, значи те са си свършили работата, която би трябвало да създадат за хората, а за нас това е значимото “.

Дали би трябвало концепцията народен празник да стане 24 май да влезе в общия законопроект на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи към момента се разисква.

„ Това е дискусионно, обсъждаме го. Принципно, не е решено, само че ние нямаме срещу “, сподели той.

Относно концепцията за промяна на статута на служебните кабинети Пеевски изясни: „ Смятаме, че е удачно, само че сега дискутираме по какъв начин, по какъв метод и в какъв обсег “.

Членовете на Висшия правосъден съвет, които се избират от Народното събрание, ще се избират с най-малко 160 гласа. „ По-малко не, никога “, сподели Пеевски.

Вчера по време на съвещанието на комисията по конституционни въпроси шефът ѝ Радомир Чолаков от ГЕРБ разгласи, че трите обединения ще внесат общ план за смяна в главния закон в идващите дни. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов даде и краен период предходната седмица – 31 юли. Все още обаче ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не са изготвили общ текст.

„ Разговаряме да бъдат импортирани дружно, с цел да достигнем до общи точки. Разглеждаме на сътрудниците плановете и считам, че ще достигнем до общо решение, с цел да се случи в действителност тази смяна в конституцията, за която приказваме “, разяснява Пеевски.

„ Надявам се в оптимално бързи периоди да се направи нещото. В периода на комисията сигурно считам, че ще успеем “, сподели още той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР