ДПС разкритикува властта заради липсата на дългосрочен план за управление

...
ДПС разкритикува властта заради липсата на дългосрочен план за управление
Коментари Харесай

ДПС: Управляващите действат ден за ден, на парче, без никакво планиране

ДПС разкритикува властта поради неналичието на дълготраен проект за ръководство на рецесията, обвързвана с войната в Украйна.

В декларация от трибуната на Народното събрание депутатът Джевдет Чакъров изрази безпокойствие на Движение за права и свободи, че държавното управление няма проект за излизане от " невижданата рецесия " от войната в Украйна, че работи " на парче ". По думите му, няма ограничения в най-засегнатите сфери - енергетика, земеделие, отглеждане на животни, социално-слабите и пенсионерите.

" На този стадий ръководещите работят ден за ден, на парче, без никакво обмисляне и превантивни ограничения. Призоваваме държавното управление на България да създаде подобен проект с краткосрочни и дълготрайни ограничения за понижаване на следствията от рецесията, като се търси надпартиен консенсус, с цел да се намерят най-адекватните решения за потребностите на страната и на обществото като цяло ", уточни Чакъров.

" Какво ще стане, в случай че Русия спре доставките на енергоносители. Освен това обстановката би се усложнила както и предвид на зелената договорка се планува 40% от мощностите на " Марица Изток " да бъдат понижени, както и закриване на енергийни мощности ", съобщи още Чакъров.

Той означи, че няма ограничения за обезпечаване на снабдяване в страната. " Как да работят земеделските производители при изискванията на нарасналите цени на горивата, на тока, на препаратите за растителна отбрана, на покачването на цените на торовете ", съобщи още депутатът от Движение за права и свободи.

" Ако държавното управление желае да унищожи този бранш, се движи в вярната посока. За животновъдите също липсва поддръжка от страната. Все повече от тях закриват фермите си и предават животните си в кланици. Няма поддръжка за производителите на плодове и зеленчуци. Те също обявиха, че есента няма да има митинги, тъй като няма да бъдат в страната и няма да има такива производители. При това безхаберие в страната има риск от проблеми с осгиуряване на продоволствени артикули от първа неоходимост и фрапантно нарастване на цените на храните ", сподели още Чакъров.

Според него няма ограничения за поддръжка на обществено слабите и пенсионерите при високите цени на тока, храните и медикаментите. Той означи, че и туризмът ще е обиден, а какви ограничения са набелязани, никой не оповестява.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР