ДПС пуска сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу правосъдния

...
ДПС пуска сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу правосъдния
Коментари Харесай

ДПС иска разпит на правосъдния министър

ДПС пуска сигнал до основния прокурор Иван Гешев против правосъдния министър Надежда Йорданова, оповестиха водачът на придвижването Мустафа Карадайъ и съпартиецът му Хамид Хамид на брифинг в Народното събрание.

Като мотив двамата акцентираха изказване от вчерашния ден на министъра, че адвокатски адвокатски фирми, близки до Движение за права и свободи, са имали присъединяване в схемите за придобиване на българско поданство против вложения – така наречен „ златни паспорти “.

Депутатът Хамид Хамид изрично съобщи, че нито партията като цяло, нито който и да било неин народен представител или член, имат нещо общо със " златните паспорти ".

" Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като очевидно тя има информация, която е от голяма важност за инспекцията за " златните паспорти ". Нека министър Йорданова да даде тази информация на проверяващите органи за цялостно изясняване на картината ", добави той.

Хамид се усъмни, че изказванията на правосъдния министър са " димка ", която цели да отклони публичното внимание от инспекцията на " златните паспорти ".

Миналата седмица той подаде сигнал до прокуратурата, в който се твърди, че над 120 непознати жители са получили опция да обитават у нас посредством погрешни документи за направени вложения. В сигнала, който депутатът твърди, че е получил в пощата си, се загатва и името на премиера Кирил Петков.

Партийният лидер Карадайъ добави, че ръководещите трансформират в процедура боравенето единствено с " медийни внушения ".

Като образец той уточни изказванията на Кирил Петков за връзката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски с Българската банка за развиване (ББР). Карадайъ на процедура упрекна премиера, че приказва самоуверено, единствено когато се базира на медийни изявления, само че не и когато би трябвало да даде формален отговор пред Народното събрание по тематиката, под който е положил личния си автограф.

От прокуратурата към този момент се задействаха по сигнала, предаден й от Хамид.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР