ДПС поска анкетна комисия да проучи твърденията на премиера Кирил

...
ДПС поска анкетна комисия да проучи твърденията на премиера Кирил
Коментари Харесай

Парламентарна комисия ще нищи кой се страхува от истината за енергийните проекти

Движение за права и свободи поска анкетна комисия да изследва изказванията на премиера Кирил Петков, че Движение за права и свободи са свързани с " Южен поток " и " Балкански поток ". Станислав Анастасов желае още да се проучат аргументите за забавянето на газовата връзка с Гърция. Кой има благосклонности към истината и кой не се опасява от истината щяла да разкрие краткотрайна комисия. Комисията да работи на паритетен принцип. Целим да извадим всички обстоятелства и условия без свободни съчинения, посочи Анастасов.

Демократична България поддържат предлагането. Според Георги Ганев обаче трябвало три комисии за трите обекта. " За " гласоподаваха 146 депутати, 1 бе срещу,а 9 се въздържа.

Политическа партия предложиха Иван Манев за ръководител и Петър Кулински за член. Движение за права и свободи излъчиха Станислав Анастасов за ръководител и Рамадан Аталай за член. Българска социалистическа партия предложиха Филип Попов и Драгомир Стойнев, Има Такъв Народ - Виктория Василева и Андрей Михайлов, Демократична България - Владислав Панев и Петър Маринов, а " Възраждане " -Искра Михайлова и Георги Георгиев. Движение за права и свободи желаеха да не се избира управление на комисията , до момента в който не бъде запълнен целият състав. Това предложение не мина и Мустафа Карадайъ изиска отмора. След почивката Тома Биков предложи Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ . За ръководител обаче нямаше определен.

Никола Минчев изясни, че повече гласове е получил Иван Манев и по тази причина го разгласи за определен. Десислава Атанасова му изясни, че това не дава отговор на парламентарния устав и на Конституцията. От Има Такъв Народ предложиха да се избере почетен ръководител в лицето на Христо Иванов. Вие сте един от дребното почтени хора в Политическа партия, включи се Костадин Ангелов от ГЕРБ. Никога не е късно да станеш за срам, през днешния ден вие станахте за срам, обърна се той към Никола Минчев. Парламентарният началник даде отмора, трета в границите на дебатите.

След почивката Минчев регистрира, че е позволил неточност. От " Възраждане " предложиха Искра Михайлова за ръководител. ГЕРБ излъчиха Жечо Станков. Политическа партия скочиха против номинацията на Искра Михайлова. Политическа партия предложиха Иван Манев и Станислав Анастасов да са съпредседатели на комисията. Десислава Атанасова изясни, че това предложение е неприемливо съгласно разпоредбите, на което Никола Минчев се съгласи. Политическа партия отново излязоха с ръководител Петър Кулински, а Мустафа Карадайъ препоръчани Рамадан Аталай за ръководител на комисията. Отново ръководител на комисията не бе определен. Движение за права и свободи изясни, че по устав Никола Минчев може да свика първото съвещание на комисията . " Възраждане " не се отхвърлиха и предложиха Георги Георгиев за ръководител. И това предложение не мина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР