ДПС поиска председателството на още три парламентарни комисии. Те останаха

...
ДПС поиска председателството на още три парламентарни комисии. Те останаха
Коментари Харесай

ДПС поиска да ръководи още три парламентарни комисии, Пеевски – спешна смяна на ИВСС

ДПС изиска председателството на още три парламентарни комисии. Те останаха без шефове при разпределянето им през юли. Комисиите по туризъм, за българите отвън страната и за директно присъединяване на жителите бяха планувани за опозицията . Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ обаче отхвърлиха да излъчат представители в управленията в символ на митинг поради некоректното съгласно тях систематизиране.

Движение за права и свободи тогава получиха председателството на пет комисии, измежду които и бюджетната. Вчера Хамид Хамид от групировката на Доган и Пеевски е внесъл оферти техни депутати да оглавят и тези с изчезнали ръководители.

Ертен Анисова е номинирана да оглави Комисията по туризъм, Цветан Енчев – тази за българите отвън страната, а Валентин Тончев – Комисията за директното присъединяване на жителите и взимодействието с гражданското общество.

Към момента няма удостоверение, че болшинството в лицето на ГЕРБ и ПП-ДБ са съгласували номинациите и ще ги одобрят.

Тази заран пред парламентарни кореспонденти Делян Пеевски разгласи, че желае още от през днешния ден да започва процедура по промяната на членовете на Инспектората към Висшия правосъден съвет. Той изрази яростно неодобрение от отговор на този орган, откакто той го сезира против правосъдния състав в Стара Загора по случая с пребитата Дебора Михайлова.

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР