ДПС подкрепя предложението в Конституцията да бъде записано, че България

...
ДПС подкрепя предложението в Конституцията да бъде записано, че България
Коментари Харесай

Пеевски: ДПС подкрепя принципно обединението на службите за сигурност

ДПС поддържа предлагането в Конституцията да бъде записано, че България е член на Европейски Съюз и НАТО. Това съобщи националният представител от Движението Делян Пеевски преди съвещанието на Правната комисия в Народното събрание през днешния ден.

Чухме за тези апели, ние ще ги подкрепим. Ще беседваме с сътрудниците, мисля, че това е най-важното. Пътят на България е явен - НАТО и Европейския съюз. За нас е допустимо и вярно това да бъде записано в главния закон на страната, акцентира Пеевски.

Той изясни, че на първо четене планът за промени в Конституцията ще бъде признат, по този начин както е препоръчан сега. Вписването на участието на България в Европейски Съюз и НАТО ще бъде направено сред първо и второ четене.

Движение за права и свободи поддържа концепцията основният прокурор да има единствено един 5-годишен мандат и ще внесе предложение за това, заяви Още Делян Пеевски.

Абсолютно сме срещу да има два мандата, сподели депутатът.

Нека се одобряват измененията в Конституцията на първо четене, както са направени. След това ще беседваме, ще чуем всички апели от всички страни, ще разсъждаваме дружно с сътрудниците, акцентира националният представител от Движение за права и свободи.

По мотив изказванията на Атанас Атанасов, че ръководещото болшинство е готово да прави промени в службите и да сътвори единна разследваща работа, Делян Пеевски разяснява: " Да, провели сме предварителни диалози и кардинално даваме поддръжка за обединяване на службите. Нека да забележим какво ще предложат сътрудниците. След като се срещнем с детайлите, ще си кажем мнението. Но кардинално сме за и ще подкрепим тези оферти. ".

Ръководителите на службите за сигурност няма да се утвърждават с декрет на президнта. Предложението е да се избират от Народното събрание, съобщи Делян Пеевски. И сподели, че това е в унисон с концепциите за промени в конституцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР