„ДПС подкрепи президента преди 5 години на втори тур с

...
„ДПС подкрепи президента преди 5 години на втори тур с
Коментари Харесай

Летифов: Възможно е ДПС да има собствена кандидатура за президент

„ Движение за права и свободи поддържа президента преди 5 години на втори тур с концепцията това да бъде опция на модела „ ГЕРБ “. Ние сме имали съответни упования, и то по Конституция – да бъде обединител на българската нация. Противопоставянето за да се продължи политическата кариера, за нас е недопустимо “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Халил Летифов от Движение за права и свободи.

Видяхме отношението на президента по време на консултациите, означи той и добави, че е допустимо придвижването да има и лична кандидатура за държавен глава.

Предложението за 120 лв. добавка за трите месеца беше на Движение за права и свободи и срещна поддръжка. Тези месеци ще са едно от най-тежките поради, че идва зимата и Коронавирус рецесията, разяснява Халил Летифов за решението на депутатите за пенсиите.

За идната година е другият бюджет, за който се надяваме, че постоянен кабинет ще успее да изготви, добави той.

„ Първото обвиняване, което Движение за права и свободи получи, е че това е наддаване и надцакване. Това си беше естествена парламентарна процедура. Това не бяха пари раздавани от джипката, а се направи по реда, какъвто би трябвало да бъде съгласно Конституцията и законите на страната “, сподели още Летифов.

Според него мярка е изпълнима, парите ще стигнат по закон до всички български пенсионери и актуализацията на пенсиите може да се случи по-късно, с цел да не се товари в допълнение бюджета.

Прокламациите, които бяха, че е „ избушен “ и „ продънен “ бюджетът, през днешния ден към този момент не ги чуваме, напомни той.

Халил Летифов разяснява и размяната на реплики и обиди сред депутати в пленарна зала. „ За страдание това е част от парламентарния пейзаж, който не оказва помощ за издигане на престижа на институцията “, означи той.

Според нето до излъчването на постоянно държавно управление не се стигнало по няколко аргументи. „ Първо трябваше да се гледа общото – клехме се и по време на акцията, че ще рестартираме държавността, че ще намерим метод да развием стопанската система си “, уточни Летифов.

„ Този реваншизъм, на който станахме очевидци, не работи нито за институцията, нито за държавността, нито за резултатите от нашата работа “, разяснява още депутатът.

„ Клетвите „ Ние с този няма да работим “ доведоха до два провалени Народното събрание “, уточни той. Според него първата причина да няма постоянно държавно управление е неналичието на разговор. Втората е, че по този начин наречените нови партии са отказали да водят този разговор.

„ Ако желаеме да възстановим парламентаризма, не би трябвало някой да бъде пъхнат в ъгъла. Грешките би трябвало да се показват, както сме правили 12 години по време на ръководството на ГЕРБ. Какъв е смисълът този модел да са въплъти още веднъж, единствено че с противоположен знак “, попита Халил Летифов.

„ В последна сметка резултати би трябвало да има – ясна стратегия, икономическо развиване, увеличение на пенсиите, добра среда за правене на бизнес. Всичко това е под въпрос, рецесията към този момент е и политическа, и в случай че не намерим общ език по тези значими тематики, 47-ят парламент може би ще бъде същият “, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР