ДПС оттегли законопроекта си, с който забранява износа от България

...
ДПС оттегли законопроекта си, с който забранява износа от България
Коментари Харесай

ДПС оттегля законопроекта си, забраняващ износа на нефтопродукти, за да бъде гледан заедно с този на ДБ

ДПС отдръпна законопроекта си, с който не разрешава износа от България на петрол и нефтопродукти с генезис Русия. Той е обвързван с контрола върху използването на дерогацията. С поправките се вкарва и облагане с данък и Данък добавена стойност на продуктите на " Лукойл Нефтохим ", също така ще докара и до отплата за бизнеса поради високите цени на тока, съобщи БНР.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи предложи точката да отпадне с ангажимента, че ще влезе за разглеждане идната седмица дружно със сходно предложение на " Демократична България ".

С декларация от парламентарната естрада депутатът от " Възраждане " Искра Михайлова съобщи, че ограничението на износа на нефтопродукти ще докара до доста понижаване на индустриалния потенциал и ограничение на цялостната активност на сдруженията, които оперират на българския пазар.

Според " Възраждане " в енергийния бранш се взимат несъответстващи решения и упорстват президентът да свика незабавно Консултативния съвет за национална сигурност:

" Ние от " Възраждане " внасяме искане до президента на Република България за незабавно привикване на Консултативен съвет за национална сигурност по отношение на зародилите редица закани за енергийната сигурност на България и настояваме той да реализира пълномощията си в най-кратък период. Днес внасяме това искане и чакаме допустимо най-бързата реакция ".
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР