ДПС отново разкритикува провеждането на т.нар. Луковмарш в столицата, като

...
ДПС отново разкритикува провеждането на т.нар. Луковмарш в столицата, като
Коментари Харесай

ДПС скочи срещу Луковмарш, иска общо решение на НС

ДПС още веднъж разкритикува провеждането на така наречен Луковмарш в столицата, като го дефинираха като профашистко мероприятие. Според придвижването дейностите против него ставали единствено декларативно и акцентират, че в неразрешени обединения в Европа са намерили поле за изява и са взели участие в него.

Джейхан Ибрямов изрази недоволството си, че институциите не са изпълнили отговорностите си да не позволяват шествието. Наказателния кодекс съдържа разпореждания, забраняващи сходни шествия., сподели депутатът и добави „ Историята би трябвало да се помни и уроците от нея също ”.

Според него не би трябвало да се разрешават нито десни, нито леви фашисти и изиска обща позиция на Народно събрание по тематиката. По думите му партиите, които не желаят да реагират, са политически сурогати, а главен идеолог на Луковмарш били от Вътрешна македонска революционна организация. „ Докога ГЕРБ ще прикриват политическите си сътрудници ", попита той. депутатът.

От Движение за права и свободи припомниха, че още в края на януари са внесли решение поради възходящите неофашистки прояви. То било разпределено на пет комисии, само че по този начин и не е прегледано. От придвижването преглеждат това като „ либерален тест към партиите ”, като е поискала да се осъди Луковмарш., само че това по този начин и не станало. От Движение за права и свободи припомниха, че водачът Мустафа Карадайъ е правил писмо до всички посланици на страни от Европейски Съюз, в това число до Съединени американски щати, Русия и Китай и ги молят да наблюдават от близко случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР