ДПС остро критикува премиера Кирил Петков за договарянето на втечнен

...
ДПС остро критикува премиера Кирил Петков за договарянето на втечнен
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Премиерът по закон няма право да договаря никакви енергийни суровини!

ДПС остро подлага на критика премиера Кирил Петков за договарянето на полутечен газ от Съединени американски щати. Рамадан Аталай изрично съобщи, че стремежът на ръководещите не е към диверсификация, а към подмяна на единия огромен брат с другия огромен брат - в тази ситуация, като източник на газови доставки, оповестиха от пресцентъра на Движението.

" Министър-председателят по законите на България няма никакво право да договаря никакви енергийни първични материали, никакви ", съобщи Аталай от парламентарната естрада по време на дебатите за краткотрайна комисия, която да обясни за какво спря съветският газ.

Той означи, че незабавно след срещата в Европейски Съюз, на която Брюксел е обсъждал общи газови доставки, българският министър председател " си хваща торбите, отива в Америка и договаря газ ".

" И единственият източник, с който диверсифицирате, да не се окаже другият по-голям брат, от който България тегли до момента ", предизвести Аталай. " Защо не отидете в Алжир, за какво не отидете в Катар? Нали дружно с Европейския съюз щяхте да го извършите? ", попита той ръководещите.

" Диверсификацията я разбирам да се разгласи от борсата за опазване на потенциал и всичките производители да дойдат, да си заявят и кой какво може да доставя. Какво обикаляме? Какво вършим? ", попита още националният представител от Движение за права и свободи.

Рамадан Аталай подсети, че по време на газовата рецесия през 2009 година, когато е бил отпред на енергийната комисия в Народно събрание, в действителност е липсвала диверсификация на източници и пътища за газа.

" Ние през днешния ден не можем да кажем, че нямаме диверсификация на тръбите и пътищата. Тогава нямаше опция да се внася нито от Турция, нито от Румъния ", напомни Аталай, като добави, че казусът с гръцката връзка е бил геополитически.

" Колеги, откакто дойдохте в този парламент, може би бях единственият, който излезе и сподели: " Очакванията ни към вас са доста огромни ". Млади сте, енергични сте, трябваше да навлезете в час, колкото се може по-бързо, а не да застанете на амбразурата да защитавате тези, които не схващат ръководството ", обърна се към " Продължаваме промяната " Аталай.

" Или вземете управлявайте тази страна, или си отивайте. Ако си отидете, ще извършите доста по-голямо положително на страната ", заключи той, приветстван от опозицията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР