ДПС още не е решило дали би подкрепило проектокабинета на

...
ДПС още не е решило дали би подкрепило проектокабинета на
Коментари Харесай

ДПС може ``да партнира на бъдещото правителството по определени теми`` |

ДПС още не е решило дали би подкрепило проектокабинета на " ИТН ". Решението ще бъде взето откакто станат ясни имената на министрите. Подкрепа е по-слабо евентуална, само че партията не изключва да " партнира на държавното управление " по избрани тематики.

Това стана ясно от думите на депутата и член на управлението на придвижването Йордан Цонев, който приказва в предаването " Политически НЕкоректно " на БНР.

" В персонален проект ще защищавам през сътрудниците да не го поддържаме. Нужно е държавно управление на България. Но държавно управление, подкрепено от градската десница, от някаква групировка на Мая без образ, от наследника на комунистическата партия и антисистемната групировка на Слави ми наподобява на - имаше един роман на Уилям Сароян - " Нещо като нож, нещо като цвете, въобще като нищо на света ". Ще защищавам да не носим отговорност за този политически бълвоч ", съобщи Цонев.

По думите му няма оптимизъм, че Има Такъв Народ ще сформира работещо държавно управление:

" Не считаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата, можем да партнираме в Народното събрание по избрани тематики. Има тематики, при които всяко държавно управление може да разчита на нас - за финансова непоклатимост, за облекчение на изискванията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тематика, за спазването на Конституцията и законите ".

Цонев насочи остри рецензии към служебния кабинет и някои негови министри. Според него конструкторите на държавното управление, измежду които не е Движение за права и свободи, са " свили ушите на тези, които са създавали кавги ". " Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен ", съобщи той.

Според него някои от хората в служебния кабинет са грандомани и сноби. " Икономическият екип на държавното управление е от икономическото крило на кръга " Капитал ". Става въпрос за сериозна машина със собствен метод на въздействие " ", разяснява депутатът.

" Движение за права и свободи като всяка партия си има задоволително грехове, няма потребност да ѝ се измислят нови - като измислената координирана офанзива със Слави ", разяснява още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР