ДПС очаквали да получат покана от ГЕРБ за разговори за

...
ДПС очаквали да получат покана от ГЕРБ за разговори за
Коментари Харесай

Карадайъ отчита положителна градация, но още не знае има ли покана от ГЕРБ

ДПС очаквали да получат покана от ГЕРБ за диалози за поддръжка на първия мандат след лансирането на името на българския еврокомисар Мария Габриел за кандидат-премиер, само че към момента от партията на Борисов не били създали първата стъпка. Когато това се случи обаче, от Движението ще се отзоват на поканата.

Това разяснява в коридорите на Народно събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Минути преди коментара на Карадайъ Корнелия Нинова съобщи, че към този момент Българска социалистическа партия са получили такава покана, само че явно при кореспонденцията сред Движение за права и свободи и ГЕРБ има закъснение по трасето.

" Очакваме да получим покана по този начин, както обявиха от най-голямата парламентарна група. И в случай че ние от Движение за права и свободи получим такава покана, ще се отзовем. (...) Е, може и да сме получили, би трябвало да вляза до кабинета. На база поръчките на ГЕРБ, чакаме да получим покана, те споделиха, че ще приказват с всички ", отговори на въпрос на News.bg Карадайъ.

Партийният водач вижда и позитивна последователност в протичащото се в Народното събрание. " Вече имаме една стъпка напред извървяна за последните две години и половина - претендент министър председател, разгласен от първата партия, и то не в зала за гласоподаване, а задоволително рано и в точния момент. И другото, което чухме от ГЕРБ, е, че ще беседват с другите парламентарни групи в Народното събрание. Това е новото, това е добре, това е позитивната стъпка. "

Движение за права и свободи все още не разяснява и дали ще предложи министри за кутийките в " кабинета на личностите ", стартиран от ГЕРБ, тъй като първо следвало да има конкретика. " Да вървим малко по малко и да не изпреварваме събитията ", прикани Карадайъ. Той изрази и оптимизъм, че при градивен разговор може да се откри работеща формула за сглобка на управническа структура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР