ДПС обмисля законодателен вариант, чрез който държавата да поеме контрола

...
ДПС обмисля законодателен вариант, чрез който държавата да поеме контрола
Коментари Харесай

Йордан Цонев: При нужда държавата да се включи в управлението на „Лукойл”

ДПС обмисля законодателен вид, посредством който страната да поеме контрола върху оперативното ръководство на бургаската рафинерия на " Лукойл ", с цел да съблюдава наложеното от Европейски Съюз ембарго.

" Във връзка с изказванията, че може да има липса на дизелово гориво у нас, от Движението за права и свободи обмислят опцията страната при потребност да се включи в ръководството на „ Лукойл “ – по този начин, както е и в Италия ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи на брифинг в Народното събрание.

„ Дерогацията България да употребява съветски нефт е дадена поради жителите. Нашата цел е, в случай че се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се освободи на ниска цена гориво за българските жители. Ние сега търсим и тази опция, в случай че се наложи да бъде направена и в България ”, сподели той.

Относно излязлата през днешния ден информация за връчването на първия мандат от президента Румен Радев за сформиране на държавно управление, Цонев разяснява, че по тематиката не са се водили диалози, само че чака ГЕРБ да се отнесе съществено, както и всички 240 депутати.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/555622576385958
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР