ДПС обмисля проекти за намаляване ДДС на хляба с 5%,

...
ДПС обмисля проекти за намаляване ДДС на хляба с 5%,
Коментари Харесай

ДПС обмисля проект за намаляване ДДС на хляба

ДПС обмисля планове за понижаване Данък добавена стойност на хляба с 5%, по-нисък налог добавена стойност за медикаментите и книгите и безвъзмездни детски градини. Това разгласи в коридорите на Народното събрание Делян Пеевски , който е на работа за трети път от началото на 44-ия парламент.
 
„ Мислим да внесем законопроект за намаляването на Данък добавена стойност на хляба на 5%. Това е огромен проблем. Да помислим още за медикаментите, безвъзмездни детски градини и за книгите “, съобщи той пред публицисти в Народното събрание и акцентира, че за задачата ще бъде потърсена поддръжка от всички парламентарно показани партии.
 
За повече елементи по готвените оферти Пеевски отпрати публицистите към сътрудниците му от Движение за права и свободи . Зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев изясни какво обмислят и отхвърли това да е популизъм.
 
Конкретно за законодателната самодейност за въвеждането за диференцирано Данък добавена стойност за някои артикули, Цонев разгласи, че предстоят срещи с представители на съответните сектори. „ Не желаеме да бъдем популисти. Ние би трябвало да сме безусловно сигурни, че цените ще паднат, с цел да го създадем. Иначе може да се получи противоположния резултат - те да задържат цените и единствено да им се усилят облагите “, изясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР