ДПС нямат един човек (бел. от ред. - в служебното

...
ДПС нямат един човек (бел. от ред. - в служебното
Коментари Харесай

Борисов застана плътно зад министъра на отбраната, но поиска външният да бъде сменен

ДПС нямат един човек ( бел. от ред. - в служебното правителство), Политическа партия имат половината. Аз мога да кажа, че военачалник Запрянов е от ГЕРБ и му имам вяра. До ден-днешен настоявам, че аз не съм убеждавал Калин да стане министър на вътрешните работи. Разговорът с него организира Кирил Петков, аз се съгласих. Това съобщи водачът на ГЕРБ-Бойко Борисов през днешния ден по време на на  среща със симпатизанти на партията в столичния регион " Подуяне ".

" За военачалник Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от натовските позиции, поддържа Украйна, както и през днешния ден на Кримската платформа фантастично се показа. За разлика, от външния министър ", сподели още Борисов.

Той бе безапелационен, че не поддържа сегашния длъжностен външен министър Стефан Димитров.  

" В това държавно управление ГЕРБ носи отговорност за министъра на защитата. За външния министър ние не носим никаква отговорност. Ако Главчев него смени, няма да има никаква поддръжка. Той трансформира доктрината, която има във външните работи, на защита и на нашата партия ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ. 

Няма да мръднем от пътя от поддръжката за Украйна, от поддръжката на натовските страни против агресора Русия. добави още той. 

Борисов акцентира, че служебното държавно управление е правено от Димитър Главчев, той описа за това какви са били разискванията за конституционните промени сред ръководещото болшинство, като съобщи, че Пеевски бил предложил Христо Иванов за правосъден министър, с цел да може да бъде осъществена промяната. 

" Правителството на господин Главчев е правено от него. Когато променяхме Конституцията, аз бях там, помня, тъй като в този момент се пробват да трансформират историята, когато избирахме правосъден министър, който да движи промяната - бяхме всички там - Пеевски предложи Христо Иванов да стане министър. Той отхвърли и тогава Пеевски предложи Славов. И Христо отиде да го върне, да пристигна и той одобри да стане правосъден министър. Тези 9 месеца те работиха дружно, с цел да имаме продукта, който имаме сега ", сподели още той.

По думите на Борисов, когато са били обсъждани промените в Конституцията, никой от сглобката не е мислил за предварителни парламентарни избори. Според него точно поради това не е било обърнато по-сериозно внимание на вероятните претенденти за служебни министър-председатели.

Борисов сподели, че " не вижда по какъв начин " доскорошното управляващо мнозинство ще се събере още веднъж. Въпреки това обаче той очерта, че интернационалната конюнктура се намира в доста сериозно положение и прикани " би трябвало да се откри метод в Народното събрание да има някаква непоклатимост ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР