ДПС няма да участва в заседанията на парламента следващата седмица,

...
ДПС няма да участва в заседанията на парламента следващата седмица,
Коментари Харесай

ДПС напуска парламента, чака отговор дали заразени осигуряват кворум |

Движение за права и свободи няма да взе участие в съвещанията на Народното събрание идната седмица, до момента в който не получи увещание от здравния министър, че в залата не са участвали инфектирани или сложени под карантина народни представители, които да обезпечат кворума в залата. Това разгласи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов.

" Няма да присъстваме идната седмица в пленарна зала, до момента в който не се опровергаят тези подозрения и до момента в който не стане ясно, че ние не сме опасност за здравето и живота на хората, на нашите близки и на всички ", сподели той.

Другият заместник-председател на ПГ Хамид Хамид разшири възраженията.

" Аргумент за напускането ни на Народното събрание не е единствено подозрението за обезпечаване на кворум с карантинирани или инфектирани лица. Имаме и различен мотив. Днес всички станахме очевидци на тоталното потъпкване на Конституцията, правилника за организация активността на Народното събрание и законите на страната ", добави Хамид.

Днешното съвещание на Народно събрание мина повече от скандално. В нарушаване на правилника бе изменена програмата, с цел да влязат в дневния ред бюджетните закони за следващата година. Освен това дълго не бе събран кворум. В последна сметка това се случи с близо час забавяне, а от Българска социалистическа партия оповестиха, че са видели по какъв начин се е записал народен представител от ръководещото болшинство, подложен под карантина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР