ДПС няма да пуска в публичното пространство предварително имена на

...
ДПС няма да пуска в публичното пространство предварително имена на
Коментари Харесай

ДПС не казва името на кандидат-президента, за да не изгори предварително

ДПС няма да пуска в общественото пространство авансово имена на обсъждани претенденти, с цел да не изгорят, сподели Рамадан Аталай. Решението коя ще бъде президентската двойка на Движение за права и свободи, ще бъде оповестено, когато е към този момент взето от Централното оперативно бюро.

" В политиката има правилото на изгарянето. Не бягаме от това дали някой ще бъде омаскарен, или не, само че в случай че едно име излезе в политическото пространство преди да е оповестено от партията, би трябвало да знаете, че този човек няма да е съответният претендент ", предизвести Аталай в изявление по БНР.

В отговор на въпроса дали кандидат-президентът на придвижването ще бъде Пламен Орешарски , зад който застанаха на предходни избори, Аталай съобщи, че сега " догатките дали ще бъде Орешарски, или някой различен, това ще бъде решение на Централното оперативно бюро " и това ще стане в най-скоро време.

" Тъй като считаме, че президентската институция е доста сериозна институция, на нас ни е нужен президент, който ще бъде балансьор, ще сплотява нацията и ще съблюдава всички закони. Ако ви кажа, че имаме доста имена, в тези критерии надали могат да се включат толкоз доста, колкото претенденти за министри и министър председатели ", разяснява някогашният народен представител.

Бившият началник на енергийната комисия разяснява и повишаването на електричеството.

" Служебното държавно управление не подхваща дейности, с цел да излезе енергетиката от рецесията с тока. То би трябвало в незабавен порядък да реши казуса с търговете, да се сключат дълготрайни контракти, да се приложи зеленият пакет, производителите на едро да не излизат към момента на свободния пазар... Енергетиката не получава онази политическа поддръжка, с която може да работи на пазарен принцип ", съобщи Аталай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР