ДПС няма да присъства следващата седмица в пленарна зала, докато

...
ДПС няма да присъства следващата седмица в пленарна зала, докато
Коментари Харесай

ДПС обяви: Не влизаме в пленарна зала, докато не е ясно има ли работещи депутати с коронавирус. ГЕРБ също излиза

ДПС няма да участва идната седмица в пленарна зала, до момента в който не се опровергае подозрението за обезпечаването на кворум с карантинирани или инфектирани лица. Това обявиха представителите на придвижването Халил Летифов и Хамид Хамид, съобщи БГНЕС.
„ Предвид безредиците, които се случиха през днешния ден в пленарна зала, поради нарушаването на правилника и на Конституцията, и поради това, че остана подозрение, че в залата са участвали лица със подозрение, че са носители или са карантирани, ние чакаме от министъра на опазването на здравето да осведоми както националното посланичество, по този начин и обществеността, има ли такива основателни подозрения. И до момента в който получим тази информация, ние няма да присъстваме идната седмица в пленарна зала ”, сподели Халил Летифов.
 Председателят на Движение за права и свободи: ГЕРБ готвят парламентарна рецесия след изборите Председателят на Движение за права и свободи: ГЕРБ готвят парламентарна рецесия след изборите
„ Отсега ГЕРБ основават предпоставки за парламентарна рецесия след изборите, това би трябвало да стане ясно за всички “. Това съобщи л...
Летифов разгласи, че другата седмица те няма да вземат участие в работата на Народното събрание, в случай че няма някаква изключителна обстановка, която да постанова това. Той уточни, че през днешния ден ще участва единствено няколко сътрудници, които директно ще вземат участие в дебатите.
„ Аргумент за напускането ни на Народното събрание не е единствено подозрението за обезпечаването на кворум с карантинирани или инфектирани лица “, сподели Хамид Хамид. Има и различен мотив: " Днес всички станахме очевидци на тоталното потъпкване на Конституцията, правилникът за организация и активността на Народното събрание и законите на страната. А когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте по какъв начин беше обезпечен кворум в прорез с правилника ", добави още Хамид.
Докато не се опровергаят тези подозрения и не стане ясно, че ние не сме опасност за здравето, разгласяваме, че другата седмицаняма да участваме в работата на Народното събрание, в случай че има някаква изключителна обстановка, която да постанова това . Ние по този начин или другояче през днешния ден сме в зала. Разбира се, в доста сведен състав. И го редуцирахме още - дотолкоз, доколкото се гледа бюджет, ще присъват единствено няколко сътрудници, които директно ще вземат участие в дебатите, сподели Красимир Ципов от ГЕРБ, който е някогашен зам.-правосъден министър.
Припомняме, че държавният бюджет влезе в пленарна зала по-малко от 24 часа след разискване в комисия, което е нарушаване на правилника. Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР