ДПС няма да пречи“ за съставянето на кабинет между Продължаваме

...
ДПС няма да пречи“ за съставянето на кабинет между Продължаваме
Коментари Харесай

ДПС няма да пречи за съставянето на правителство. Ще подкрепя и промени в конституцията

Движение за права и свободи „ няма да пречи “ за съставянето на кабинет сред „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ (ППДБ) и ГЕРБ-СДС. Това сподели ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ .

Изказването на Карадайъ пристигна след диалози в кабинета на Движение за права и свободи с представители на двете обединения, в които участваха водачите им без Бойко Борисов. От придвижването присъединяване в договарянията взеха още Делян Пеевски, Хамид Хамид и Филиз Хюсменова .

„ Бяхме потърсени за поддръжка на конституционни промени, които сме ги предложили преди година и половина. За да се осъществят, се изисква парламентарно време. За да се случат промените, няма да пречим да се сформира кабинет “, сподели Карадайъ. Той добави, че Движение за права и свободи няма да взе участие в държавното управление и няма свои представители в него.

Това е сериозен поврат в позицията на придвижването. Само преди дни с декларация от парламентарната естрада. Тогава той назова тяхното обединяване „ порочна женитба “, която може да накара жителите да нахлуят в Народното събрание.

През уикенда беше публикувана и. Тя беше във връзка от вътрешнопатрийна среща на „ Продължаваме промяната “. В декларацията си Доган се разгласи в отбрана на Карадайъ и против „ политически сили, които основават нови разграничителни линии и целеустремено подклаждат езика на омразата “.

Срещу кабинет на ППДБ и ГЕРБ-СДС се оповестиха всички останали партии в Народното събрание – „ Възраждане “, „ ИТН “ и Българска социалистическа партия. Партията на Костадин Костадинов даже заплаши с навлизане на нейни симпатизанти в националното заседание, в случай че се стигне до гласоподаване на кабинет.

В четвъртък президентът, а при връчването на мандата посъветва претендента за министър председател.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР