ДПС няма да подкрепи предложението на ПП-ДБ за лимит на

...
ДПС няма да подкрепи предложението на ПП-ДБ за лимит на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: ДПС не приема ограничаване мандата на кметовете, нямаме нищо против 24 май

Движение за права и свободи няма да поддържа предлагането на ПП-ДБ за предел на кметските мандати.

 

Това разгласи националният представител от Движение за права и свободи Деелян Пеевски пред публицисти във връзка конституционните промени, които от ПП-ДБ предложиха и съответно концепцията кметовете имат право на два мандата

 

" Тази концепция напълно не я одобряваме от Движение за права и свободи и няма да я подкрепим. Не виждаме за какво би трябвало да има ограничаване сполучливи кметове да бъдат единствено два пъти ", посочи претекстовете за решението на Движение за права и свободи Пеевски.

 

Попитан дали би трябвало датата 24 май да влезе в общия план за гласоподаване, депутатът сподели, че това е дискусионно. Обсъждаме го, кардинално, не е решено, ние нямаме срещу, посочи Пеевски.

 

На въпрос за препоръчаната смяна от ПП-ДБ по повод статута на служебния кабинет, Пеевски отговори, че считат, че предлагането е удачно и посочи, че „ сега дискутираме по какъв начин и по какъв метод и в какъв обсег “.

 

Във връзка конституционните промени Пеевски сподели, че беседват те да бъдат импортирани дружно, „ с цел да достигнем до общи точки “.

 

Членовете на Висшия правосъден съвет, които се избират от Народното събрание, ще се избират с най-малко 160 гласа. " По-малко не, никога ", категоричен е Пеевски.

 

Разглеждаме плановете на сътрудниците и считам, че ще достигнем до общо решение, с цел да се случи в действителност тази смяна в Конституцията, за която приказваме, разяснява той.

 

Пеевски уточни, че се надява смяната на Конституцията да бъде осъществена „ в оптимално бързи периоди “. В периода на комисията сигурно считам, че ще успеем, добави Пеевски.

 

Вчера по време на съвещанието на комисията по конституционни въпроси шефът ѝ Радомир Чолаков от ГЕРБ разгласи, че трите обединения ще внесат общ план за смяна в главния закон в идващите дни. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов даде и краен период предходната седмица - 31 юли. Все още обаче ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не са изготвили общ текст.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи тази заран, че няма по какъв начин ГЕРБ да одобри конституционната промяна за кметовете.

" Аз съм срещу, тъй като се избират от народа. Ние нещата сме си ги споделили, до тогава има доста време ", акцентира Борисов.

ГЕРБ не могат да правят отстъпка от мандатността на кметовете. По думите му същинската цел да се търси конституционно болшинство, е правосъдната промяна, сподели още Борисов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР