ДПС няма да подкрепи правителство на БСП, ако президентът Румен

...
ДПС няма да подкрепи правителство на БСП, ако президентът Румен
Коментари Харесай

ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" няма да подкрепят БСП за трети мандат

Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на Българска социалистическа партия, в случай че президентът Румен Радев връчи третия мандат на социалистите. Това стана ясно от изявление на зам.-шефа на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид преди началото на правната комисия. Движение за права и свободи ще поддържа някои от новите партии в 45-то Народно заседание.

По думите му има още една процедура за връчване на мандата на трета политическа мощ. Движение за права и свободи остават на позицията си, че няма да поддържат кабинет, излъчен от Българска социалистическа партия и ГЕРБ. На въпрос дали третият мандат може да бъде получен от Движение за права и свободи, Хамид Хамид съобщи, че всичко зависи от волята на президента.

Запитан дали се върви към предварителни избори, той отговори: " Има още една процедура, дано да я изчакаме ".

Запитан за думите на премиера Бойко Борисов, че президентът Румен Радев работил в интерес на Движение за права и свободи за измененията на Изборния кодекс, Хамид запита сбито: " Така ли е споделил министър председателят, доста забавно, доста забавно. "

" Изправи се! Мутри вън! " (ИСМВ) няма да поддържа държавно управление, излъчено от Българска социалистическа партия, разгласи пред публицисти Мая Манолова преди началото на съвещанието на комисията за проверка.

По думите ѝ това няма да е държавно управление на смяната, какъвто е бил вотът на българските жители на провелите се парламентарни избори.

Тя настоя Народното събрание да спре да се занимава единствено с партийни тематики, тъй като по думите ѝ хората желаят решение на техните проблеми в този момент и незабавно.

Манолова даде образец със Закона за персоналната помощ, преизчисляване на пенсиите за възрастните хора и поддръжката за дребния бизнес и предлагането на ИСМВ за понижаване на депутатските заплати.

Манолова съобщи, че ще упорстват още тази седмица Народното събрание да изслуша представителите на КЕВР - по отношение на поисканото от сдруженията повишението цената на парното и тока.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР