ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или БСП в

...
ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или БСП в
Коментари Харесай

ДПС надгражда ГЕРБ: Готово е да подкрепи кабинет на новите партии, без да участва в него

Движение за права и свободи няма да поддържа кабинет на ГЕРБ или Българска социалистическа партия в идващия парламент, само че има подготвеност да поддържа държавното управление на " новите партии ", без да взе участие в него. Новината разгласи водачът на Движението Мустафа Карадайъ в петък.

" Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии или изгубилите изборите . Говоря за ГЕРБ и Българска социалистическа партия . Ако има препоръчан кабинет от тях, ние няма да подкрепим. Но България би трябвало да взе участие в общия европейски спор, който тече сега. И по тази причина водени от грижата за хората и за страната, ние от Движение за права и свободи заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание, който да има ясни и точни цели, само че без да участваме в него ", сподели Карадайъ.

" Българските гласоподаватели гласоподаваха с готовност за смяна. Потвърждаваме, че разчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна ", посочи той. И добави, че в случай че не се сформира държавно управление, Движение за права и свободи са подготвени за нови избори.

Към момента " новите партии " в Народното събрание " ИТН " (ИТН), " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се! Мутри вън " (ИМВ) са декларирали твърда позиция да не вземат участие в съдружно ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия.

Те обаче събират общо 92-ма депутати и нямат болшинство за държавно управление. Освен това втората политическа мощ Има Такъв Народ до момента не е отронила и дума какво счита да прави.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР