ДПС няма да подкрепи идеята за формиране на анкетна комисия

...
ДПС няма да подкрепи идеята за формиране на анкетна комисия
Коментари Харесай

Пеевски защити вътрешния министър и даде пълна подкрепа за служителите на МВР

ДПС няма да поддържа концепцията за образуване на анкетна комисия в Народното събрание, която да проверява полицейското принуждение по време на митингите против Българския футболен съюз (БФС). Това стана ясно от изявление на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти.

Той насочи рекомендации към премиера Николай Денков, като му сподели идващия път при сходна обстановка самичък да излезе против протестиращите.

" Това беше като гангстерска борба на улицата и вие какво очаквахте да създадат тези момчета? Те постъпиха безусловно почтено и опазиха жителите на София ", сподели Пеевски по отношение на съмненията за полицейско принуждение на митинга в четвъртък.

Коментарът му идва малко откакто министър-председателят разгласи, че ще подаде оставка, в случай че министърът на вътрешните работи изрично не осъди злоупотребите на служители на реда в нощта на митинга.

Санкционираният по закона " Магнитски " ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски не вижда нищо неправилно в случилото се и изрази своята " цялостна поддръжка " към дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Според него Стоянов не можел да излезе с позиция, в която осъжда насилието - както желае Денков, защото имало проверяващи органи, които разследвали това.

Той сподели, че е сюрпризиран от мненията на Денков, че Движение за права и свободи е разговаряла с вътрешния министър, защото съгласно него това е изцяло обикновено.

" Аз не разбирам тези Радини безредици в премиера за това. Разбира се, че всички водачи на партии и парламентарни групи поддържат връзка с всички министри ", посочи Пеевски и даже даде за образец, че неотдавна е разговарял и с транспортния министър.

През последните месеци Делян Пеевски се трансформира в " представител " по всички тематики на властта, въпреки партията му да не е част от ръководството и няма свои фрагменти във властта. Протестите против управлението на БФС прераснаха в вълнения в центъра на София, а от ПП-ДБ желаеха оставката на министър Стоянов точно поради създалия се безпорядък в столицата. Изненадващо обаче водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи се оповестиха в отбрана на вътрешния министър и упорстват той да не подава оставка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР