ДПС не иска с тези машини да се гласува повече

...
ДПС не иска с тези машини да се гласува повече
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Това е демокрация в уродлив вид - силово налагане на малцинството над мнозинството!

ДПС не желае с тези машини да се гласоподава повече и ще ви го кажа на чист български език - съмняваме се, че софтуерът им е манипулиран в интерес на " Продължаваме промяната " и Демократична България. И по тази причина не желаеме да бъде по този метод гласуването. Да бъде смесено или по различен метод.

 

Това съобщи в " Панорама " депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в отговор на въпрос от страна на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов.

Цонев се включи в предаването от вкъщи си, защото поради присъединяване му част от протестиращите против връщането на хартиената бюлетина пристигнаха пред Българска национална телевизия.

 

" От моя дом се получава включване, тъй като всички входове на малкия екран са блокирани и не можем да защитим позициите, поради които нашите гласоподаватели са ни изпратили в Народното събрание ", изясни зам.-председателят на Движение за права и свободи.

" Отвън са последователите на " Продължаваме промяната ". И ние можем да докараме нашите последователи, само че от това няма да завоюва никой. Протестът е хубаво и демократично нещо, само че не когато се пречи на другите ", подчерта  Цонев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Символно е това, което се случва извън, което се случва по площадите. Това е силово налагане на малцинството над болшинството. Това е народна власт в недъгав тип. Пречи се на политиците да изричат позициите си “, не скри гнева си той.

„ Движение за права и свободи доста поредно пази позицията си. Ние настояваме за 100% машинно гласоподаване, само че с машини-скенери. При този метод на гласоподаване невалидните бюлетини са нула и се отстрани субективния фактор. “, посочи Цонев

 

Той се обърна към протестиращите, че митингът е хубаво нещо, само че не когато се пречи на другите да работят.

Според депутата от Движение за права и свободи, Движението пази поредно своята позиция от 2016 година, а точно - гласоподаване със скенер машини, защото по думите му при този метод на избор се отстрани субективният детайл в гласуването. " С тези машини се гласоподава във Венецуела и няколко секции в Брюксел, в Европа хартиената бюлетина е законна ", съобщи Цонев.

И посочи, че от Движение за права и свободи споделят, че не би трябвало да има гласоподаване единствено с хартия без машина, а също би трябвало да има преброяване, което да валидира резултата от машината. Той прикани да бъде подкрепено машинно гласоподаване, каквото има в Съединени американски щати, а не такова, каквото е във Венецуела.

По думите му гласоподавателите на Движение за права и свободи желаят да има постоянно държавно управление, както и гласоподавателите на много от другите партии. Изтъкна, че рецесиите в страната могат да бъдат решени единствено с решаването на политическата рецесия.

Когато има постоянно държавно управление, зад него стои болшинство, което носи отговорност за ограниченията. За да има решение на проблемите, което чакат хората и бизнеса, би трябвало да има политически сили, които да носят отговорност за решенията, съобщи Цонев.

Той влезе в замяна на реплики и с Даниел Лорер, който също беше посетител в предаването, като сподели, че когато е било взето решението за машинно гласоподаване, от Движение за права и свободи са били срещу и не са го подкрепили, защото го дефинират като порочно с тъкмо тези машини.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР