ДПС не иска извинение от председателя на парламентарната група на

...
ДПС не иска извинение от председателя на парламентарната група на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Действията на ГЕРБ ни карат да мислим, че ксенофобска партия

ДПС не желае опрощение от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и от Красимир Велчев поради изказванията им предходната седмица за препоръчаното от Движение за права и свободи изменение в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който изиска право на отговор и поради изявление на Велчев в предаването на Българска национална телевизия.

Йордан Цонев изиска опрощение да бъде направено на тези хора, поради които Движение за права и свободи е направила въпросния законопроект, поради които хора години наред този законопроект е внасян и бива отхвърлян.
Йордан Цонев, народен представител от Движение за права и свободи: Някакси Велчев вкара в подвеждане хората, че става въпрос единствено за материална помощ. Става въпрос за допълнение на закона за политическата и гражданска реабилитация на репресирани лица. В 1л. 1 става въпрос за морална реабилитация, в член 2 се дава опция и за материална. Г-н Велчев от самото начало приказва за материална реабилитация. Той приказва а това какви пари сме можели да дадем и какви пари ГЕРБ е давала. Когато правиш едно подаяние, в случай че то е същинско, хората не би трябвало да знаят за него. Благотворителността е анонимна. с какво предизвикахме Велчев да приказва, че внасяме този законопроект преднамерено, че тези хора не трябвало да вземат средства от държавния бюджет, че българите щели да заплащат.
Цонев не утвърждава изявлението на Велчев, в което става въпрос за наши и ваши мюсюлмани.
Йордан Цонев, народен представител от Движение за права и свободи: Хората са чувствителни към езика не може да делиш хората на ваши и наши в случай че си ръководител на Комисията по правата на индивида. Този законопроект е за всички българи. Става въпрос да спечелва истината, тъй като някои от тези хора са стреляни и са ранени в тил. Имаше и други реплики, които не вършат чест на този човек. Как да не приказваме за ксенофобията? Как може да приказваш от трибуната на Народно събрание, че някои от тях боли ранени инцидентно, няма инцидентно потърпевши по врем на тоталитарния режим.
Всичките дейности в последните няколко години ни навяват на мисълта, че ГЕРБ е ксенофобска партия, сподели още Цонев.
Йордан Цонев, народен представител от Движение за права и свободи: Ние първоначално мислехме, че в името на някаква непоклатимост на страната се прибягва до помощта на националикстическите групировка. Първо видяхме прогресираща последователност в връзките сред ГЕРБ. Някъде да сте видели в Европа естествените партии да вършат коалиция с националистически обединения. Ами цинизма да се приказва, че има националистически обединения, които били умерени. Няма сдържан шовинизъм. Национализмът е последна идеология. Точка по въпроса.  Членовете на Движение за права и свободи от Комисията по вероизповеданията подадоха оставки Членовете на Движение за права и свободи от Комисията по вероизповеданията подадоха оставки
Членовете на Движение за права и свободи от Комисията по вероизповеданията и правата на индивида подадоха оставки. Решението заяви от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Му...
 Красимир Велчев: Няма да се оправдавам на управлението на Движение за права и свободи Красимир Велчев: Няма да се оправдавам на управлението на Движение за права и свободи
В студиото на „ Още от деня “ заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев съобщи, че е незаслужено упрекван в ксенофобия от парламентарната година..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР