ДПС не е променило отношението си към бившия си депутат

...
ДПС не е променило отношението си към бившия си депутат
Коментари Харесай

Карадайъ за Пеевски: Кое не е декларирано, всичко е ясно |

Движение за права и свободи не е трансформирало отношението си към някогашния си народен представител Делян Пеевски, след разкритията на Пандора Пейпърс, че той не е заявил три свои офшорни компании. 

Декларирана компания, която има дъщерни компании - кое не е заявено. Ние заявяваме това, което притежаваме като юридическо лице, а не наличието на юридическите лица, изясни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след присъединяване си в конференция на тема  " Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и упования ".

Казаното от Делян Пеевски пред медиите по отношение на документите от " Пандора Пейпърс " е задоволително ясно, добави Карадайъ. 

Той бе безапелационен, че Движение за права и свободи ще издигне претендент за президент, а името му ще стане ясно в неделя след обяд, когато ще има съвещание на Централното оперативно бюро. На въпрос дали е допустимо това да е проф. Георги Близнашки, Карадайъ отговори: " Не опонира на законите на физиката. "  

В приветствието си към конференцията, организирана евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Карадайъ напомни думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че пътят на България към Европа минава през Босфора

България съумя да реализира кротичък преход от тоталитаризъм към народна власт с помощта на неповторимия етнически модел, чийто проектант е доктор Ахмед Доган. Страната ни бе обединена от общата, консенсусна идея за европейско развиване, изразяваща се в участието в НАТО и Европейски Съюз и съумя да я осъществя. Това се случи и с помощта на Движение за права и свободи. Активната роля на Движение за права и свободи в лицето на нейния основател и първи ръководител е безспорна. Още до момента в който съществуваше Варшавският съюз, господин Доган от трибуната на Народното събрание чертаеше пътя на България. От този интервал е позната метафората, че пътят на България към Европа минава през Босфора – по този начин господин Доган сподели, че изискване за участието на България в Европейския съюз е участието в НАТО, сподели словото си Карадайъ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР