ДПС не би имало нищо против Продължаваме промяната да се

...
ДПС не би имало нищо против Продължаваме промяната да се
Коментари Харесай

ДПС: Няма да пречим на Кирил Петков в АЛДЕ, но да не ги клеветят

ДПС не би имало нищо срещу " Продължаваме промяната " да се причисли към политическото семейство на АЛДЕ, защото следва традицията на плурализъм, а и традицията е, макар вътрешните противодействия, в групата " Обнови Европа " да се работи за постигането на общи цели на основата на споделени полезности.

Движение за права и свободи декларира, че няма да пречи Политическа партия да стане член на АЛДЕ, само че показват редица опасения по повод и на претекстовете на министър-председателя Кирил Петков, и на негови бъдещи и сегашни дейности.

Опасяваме се обаче, че претекстовете на министър-председателя Кирил Петков са по-скоро вътрешнополитически, в сравнение с европейски.

В диалози с европейски водачи по отношение на желанието на партията му да се причисли към АЛДЕ той насочва неоснователни обвинявания против Движение за права и свободи и употребява властовата си позиция, с цел да задълбочава българските политически разлики, декларират от Движение за права и свободи, като показват, че мненията на Петков от предходната седмица са изцяло неуместни и опонират на духа на Европейския съюз.

Според Движението в тези обвинявания има доста изразителност, само че не и конкретика и отразяват продължаващата акция на партията на Петков, която употребява управническото си въздействие, с цел да нападна съперниците си. " Това е корист с власт и рискова наклонност в една млада народна власт. "

От Движение за права и свободи упрекват премиера Петков, че употребява като оръжие медиите в България и " доброжелателните, само че дезинформирани интернационалните сътрудници, с цел да нападна едно демократично придвижване, отдадено освен на отбраната на правата и свободите на всички жители, в това число и на малцинствата в България, само че и на тясното стратегическо доближаване с Европейски Съюз и НАТО ".

Също по този начин като притеснително от Движение за права и свободи показват " подмолното въздействие на олигарсите върху политическата система и близостта до съветския режим на българските социалисти ", част от управническата коалиция на Петков.

От Движение за права и свободи декларират, че възприемат опитите на Петков да опетни Движение за права и свободи в границите на " Обнови Европа " като изменничество към полезностите, които вършат плурализма наша мощ.

" Потенциалното участие на партията му в АЛДЕ, би трябвало да стои настрани от всевъзможни вътрешни противоборства. Мотивите на министър-председателя Петков за присъединение би трябвало да се основават на полезностите на демократичния интернационализъм. Той не би трябвало да употребява Европейския парламент, с цел да се прицелва във вътрешнополитическите си съперници. Сега е моментът, в който либералите би трябвало да си оказват взаимна поддръжка, а не да уреждат вътрешнополитически сметки. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР