ДПС многократно е заявявала своята подкрепа за незабавното започване на

...
ДПС многократно е заявявала своята подкрепа за незабавното започване на
Коментари Харесай

ДПС: Изборите в България и РС Македония приключиха, време е за преговори за ЕС

ДПС неведнъж е заявявала своята поддръжка за незабавното започване на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейския съюз. Това съобщи непрекъснатият докладчик за РСМ и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк по време на среща с външния министър Буяр Османи.

„ Изборите в България и Северна Македония завършиха, в този момент чакаме да стартират действителни договаряния за решение на двустранните въпроси. По време на предизборната акция нашата политическа мощ неведнъж съобщи своята недвусмислена поддръжка за незабавното започване на договарянията за присъединение на страната към Европейски Съюз. За Движение за права и свободи това е най-хубавата геостратегическа инвестиция в района и гаранция за сигурността и мира на Западните Балкани, и ние ще продължим да работим в тази посока “, безапелационен бил Кючюк по време на срещата, която се състояла в Брюксел.

По думите му с ясна визия и активизиране за договаряния и от двете страни, България и Северна Македония ще намерят компромис и ще станем очевидци на позитивен процес на събитията.

От своя страна министърът на външните работи Буяр Османи изрази вяра, че през декември срещите и контактите ще бъдат засилени, за реализиране на съответни резултати, които са в интерес и на двете страни. Външният министър удостовери и уговорката за прогрес в процеса на европейска интеграция, районно съдействие и добросъседство в Западните Балкани.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР