ДПС когото и да подкрепи, това ще е с условия.

...
ДПС когото и да подкрепи, това ще е с условия.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия

ДПС който и да поддържа, това ще е с условия. Няма да поддържаме абсолютно. Това съобщи в първия си формален коментар след изборите ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Условията за поддръжка са: възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията.

Според нас, възобновяване на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и принадлежности. Другото ни изискване е ясна стратегия за ускорено икономическо развиване на страната, акцентира Карадайъ.

Той разяснява и ниската изборна интензивност на този избор, като съгласно него тя се дължи на това, че юли не е характерен интервал за избори от една страна, а от друга и машинното гласоподаване.

Движение за права и свободи резервира относителния си дял, а точно - на предходните избори имаше 10,5%, в този момент екзитполът дава към 11%, т.е. има опазване на относителния дял, съобщи Карадайъ.

През последните 12 години ние бяхме най-активните, които призовавахме за разговор и нормалност в политиката. Категорично декларирахме, че " стани да седна " не е смяна на модела на ГЕРБ, добави водачът на Движение за права и свободи.

На въпрос на публицисти по отношение на Делян Пеевски, Карадайъ съобщи: може би някои хора се пробваха да употребяват тази тематика като инструмент в изборите, аз не мисля, че ни е попречила или помогнала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР