ДПС категорично застава против предложението на ПП/ДБ да се въведе

...
ДПС категорично застава против предложението на ПП/ДБ да се въведе
Коментари Харесай

ДПС против мандатността за кметовете, за преосмислянето на служебните кабинети

Движение за права и свободи изрично застава срещу предлагането на ПП/ДБ да се вкара посредством смяна в Конституцията мандатност на кметовете . Това съобщи в коридорите на Народното събрание националният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски.

" Изцяло не я одобряваме и няма да я подкрепим. Не виждаме за какво би трябвало да има ограничаване сполучливи кметове да бъдат единствено два пъти. Когато се оправят сполучливо, хората дават вота си, в случай че са решили 3, 4, 5 пъти... Значи са си свършили работата ", отсече Пеевски.

Като " дискусионно " дефинира той и предлагането на " положителните сили " 24 май да стане народен празник. " Обсъждаме го, не е решено, кардинално нямаме срещу. "

По друга структуроопределяща тематика измежду  - смяна на института на служебния кабинет и по-конкретно - при свалено постоянно държавно управление то да остава на власт под формата на служебно, като провежда избори в границите на един месец:

" Смятаме, че е удачно (да има промяна). Но сега дискутираме по какъв начин, по какъв метод и в какъв обсег ", отговори на въпрос на News.bg Пеевски.

Трите сили, подкрепящи кабинета имат съгласие, най-малко към този момент - ще се внесат, когато се уточняват, общи оферти за промени във Върховния закон. " Смятам, че ще достигнем до общо решение ", оптимист е националният представител. И увери - работи се по промяната, тъй че тя да се случи в " оптимално бързи периоди " .
 Депутатите от комисия с концепция за общ план за смяна в Конституцията Обновена
Депутатите от комисия с концепция за общ план за смяна в Конституцията

Българска социалистическа партия и " Възраждане " срещу промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР