ДПС излезе с първи коментар за изборните резултати. "Потвърждаваме, че

...
ДПС излезе с първи коментар за изборните резултати. "Потвърждаваме, че
Коментари Харесай

Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его

ДПС излезе с първи коментар за изборните резултати. "Потвърждаваме, че вотът на гласоподавателите го разчитаме като предпочитание за смяна ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че Движение за права и свободи е почнала смяната първо от себе си, от листите си.

"Програмният кабинет би трябвало да надмогне нашето партийно политическо его и да покажем, че има светлина в тунела ", съобщи още той.

"Затова Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи реши: Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии на изборите - изгубилите изборите ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Ако има препоръчан кабинет от тях, ние няма да го подкрепим ", съобщи Карадайъ.

"Но водени от грижата за хората и за страната - а мотото на акцията ни беше "Рестарт на държавността, възобновяване на нормалността в политиката ", ние от Движение за права и свободи заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него ", акцентира той.

"Като примерни цели можем да посочим битката с коронавирус и икономическите и обществените ограничения за поддръжката на бизнеса и обществото. Друга цел - проектът за резистентност. Следващата тематика може да бъде подготовката на страната за идващия действен интервал. До тук с примерните цели ще спра, само че ще прибавя, че ние от Движение за права и свободи призоваваме всички партии и обединения от 45-то Народно заседание за разговор и отговорност ", означи още Карадайъ.

"И най-после ще завърша с едно изречение - в случай че трите нови политически обединения не съумеят да осъществят кабинет, Движение за права и свободи е подготвена за избори още в този момент ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ съобщи, че Движение за права и свободи желаят да видят логиката на президента Радев, в случай че се назначат нови избори и по-късно "ще разсъждават ".

Той съобщи, че занапред ще се проучват резултатите от изборите и ще са разискват 100-те хиляди гласа, които са "изтекли " към друга партия.

Йордан Цонев разяснява "политическото инженерство " като посочи, че с него се занимавал извънредно "кръгът "Капитал ".

"За край още един път да кажа - ние от Движение за права и свободи призоваваме всички партии и обединения от 45-то Народно заседание за разговор и отговорност ", съобщи в умозаключение Мустафа Карадайъ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР