ДПС изключи от парламентарната си група депутата Джейхан Ибрямов. Според

...
ДПС изключи от парламентарната си група депутата Джейхан Ибрямов. Според
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов аут от ДПС

ДПС изключи от парламентарната си група депутата Джейхан Ибрямов. Според стенограмата на Народното събрание от вчерашния избор за проектокабинета " Желязков " националният представител е дал своя вот с „ въздържал се ”. В позиция, оповестена във Фейсбук, Ибрямов посочи, че се е оповестил „ срещу ” проектоправителството на ГЕРБ-СДС.

„ Категорично декларирам, че през днешния ден гласувах „ срещу ”, а не „ въздържал се " на днешното съвещание на Народното събрание, на което се гласува  проектокабинетът „ Желязков ”. Вотът ми е според решението на почетния ръководител на Движението за права и свободи доктор Ахмед Доган, парламентарната група на Движение за права и свободи да не поддържа препоръчаният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател ”, изясни Ибрямов.

Той е уведомил с публично писмо канцеларията на ръководителя на Народното събрание, че вотът му е отразен погрешно. „ Получих уверението, че в стенограмата от съвещанието гласуването ми ще бъде отразен правилно ”, написа още той.

Късно снощи ДПС-Търговище заяви, че е снело доверието си от Ибрямов. 

В сряда стана ясно, че от парламентарната група е изключен дългогодишният кадър на групировката Рамадан Аталай. Дни преди това заместник-председателят на ПГ на ДПС Айсел Руфад също бе изключена, а Филиз Хюсменова сама се отхвърли от депутатското си място, напомня Нова. На нейно място се закле Хюсни Адем.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР