ДПС изключи бившия си председател Мустафа Карадайъ от състава на

...
ДПС изключи бившия си председател Мустафа Карадайъ от състава на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ е отстранен и от състава на парламентарна комисия

ДПС изключи някогашния си ръководител Мустафа Карадайъ от състава на парламентарните комисии, в които взе участие.

Карадайъ напуща комисията по вътрешна сигурност и неговото място ще заеме Ешереф Ешереф. Това става единствено седмица, откакто от председателския пост на групировката.

Сега парламентарната група на Движение за права и свободи се оглавява от Делян Пеевски, а " почетният " водач Ахмед Доганпое директното ръководство на партията до избора на нов ръководител през февруари 2024 година

След локалните избори оставка подаде и един от заместниците на Карадайъ - Ахмед Ахмедов, който беше зам.-председател на централния съвет на Движение за права и свободи. Той също е изваден от комисията по вътрешна сигурност и вместо това поема комисията по правата на индивида в Народното събрание.

Промените бяха взети без спор като част от нови разбърквания в състава на комисиите. ГЕРБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия също направиха няколко корекции в съставите си:

За ГЕРБ:
Димитър Иванов от ГЕРБ стана член на комисията по туризъм. Неговото място в комисията по защита ще заема Валентин Радев.Радев и Йордан Кръстанов влизат в комисията по околна среда и водите.Георг Георгиев напуща комисията по въпросите за Европейски Съюз, Шенгенското пространство и еврозоната и вместо това става ръководител на комисията по вероизповеданията и жалбите на жителите.
За " Възраждане ":
Вера Александрова стана член на две комисии - по околната среда и водите и по туризъм.
За Българска социалистическа партия:
Депутатът Манол Манолов стана член на комисията по защита и на комисията за вътрешна сигурност.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР