ДПС има важна роля на Балканите. Това заяви председателят на

...
ДПС има важна роля на Балканите. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС има важна роля на Балканите

„ Движение за права и свободи има значима роля на Балканите. ” Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на възпоменателния събор в хасковското село Караманци в местността „ Кабаач ”, където се отбелязва 34-та годишнина от началото на съпротивата против т. нар „ възродителен развой ”.

„ Изпитвам горделивост и преклоненине! Гордост от това, че имахме и имаме силата да се борим за идеята за независимост, за правата и свободите на всички жители. “ С тези думи се обърна водачът на Движение за права и свободи към събралите се на събора.

Карадайъ показа високата оценка, която Движението получава в интернационален и европейски проект и значимата балансираща роля, която има на Балканите, страната и Европа. „ Ние получихме висока оценка за балансиращата роля на Движение за права и свободи! Защото в случай че политиците приказват за Западни Балкани, то ние приказваме за Балканите като цяло или по-скоро за Югоизточна Европа. Защото нашата югоизточна съседка е част от тази развой. Престоят предварителни избори юни месец. Ние сме уверени, че там ще се проведат едни демократични избори и посредством тях ще се защитят демократичните полезности и демокрацията на Републиката на Великия Ататюрк “, съобщи Карадайъ.

„ Признание за политиката, която води Движение за права и свободи за отбрана на демокрацията, европейските полезности, за устояването на правата и свободите в България, в Европа и в целия район. Движение за права и свободи е единствената партия, която се бори с национализма, популизма и ксенофобията и ще продължи да го прави “ заключи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Думата на събора бе предоставена и на народния представител от Хасково и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. В своето изявление Йордан Цонев изрази своите терзания по отношение на овластяването на националистите.

„ Миналата година беше изработен опит Движение за права и свободи да бъде разцепено, платихме висока цена, само че висока цена заплати и България, тъй като благодорание на този опит и лъжите, с които бяха подведени 100 хиляди симпатизанти на Движение за права и свободи. Днес на власт са националистите и България сега заплаща висока цена! ”, съобщи депутатът от Хасковския регион.

„ Единството на симпатизантите и членовете на Движение за права и свободи, на мюсюлманската общественост е от извънредно значение за националната сигурност и просперитета на българските жители. Няма да допуснем България да има такова ръководство, в което ксенофобията е ежедневна процедура, в което правата на индивида са сложени под въпрос. Нещо повече, подложен е под въпрос и евроатлантическата ориентацията на България. “ бе безапелационен Цонев. И добави „ Тази ориентацията, за която доктор Ахмед Доган, създавайки Движението за права и свободи и Българския етнически модел ориентира цялата страна към НАТО и Европейски Съюз, тъй като от тях зависи националната сигурност, просперитета и непоклатимост на нашата страна. “ Към събралото се голям брой Йордан Цонев се обърна с апела „ В тези майски дни да мислим за единството си, да мислим за бъдещето на нашите деца, тъй като има какво да създадем за България! С единството на Движение за права и свободи печели цяла България! “, заключи Цонев.

На събора участваха зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов, народните представители Рамадан Аталай и Димитър Аврамов, Камен Костадинов-член на ЦОБ, Мюмюн Искендер-кмет на община Минерални Бани, Ерджан Юсуф-областен ръководител на Движение за права и свободи Хасково, Гюнер Четин-координатор на Движение за права и свободи Тракия Р. Турция, общинският ръководител на Движение за права и свободи Минерални Бани Екрем Юзеир, кметове на прилежащи общини и на общини в Кърджали, партийни ръководители, управлението на Младежко Движение за права и свободи, посетители от страната и чужбина. На сцената бяха поканени и участниците в съпротивата Халибрям Гювен, Феим Кахраман, Хасан Фахри и Нури Фахри, Ремзи Идриз, Фахрие Ибрям и Ерол Аптула-син на починалия Абдуллах Ибрям.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР