ДПС има проблеми. Въпросът е дали те все още могат

...
ДПС има проблеми. Въпросът е дали те все още могат
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Двувластието поставя под въпрос легитимността на ДПС

" Движение за права и свободи има проблеми. Въпросът е дали те към момента могат да бъдат ръководени от Доган ". Това разяснява политологът Любомир Стефанов. 
Според него това двувластие слага под въпрос цялата легитимност на партията. 
" В една партия груповите органи вземат решение по какъв начин тя да се самоуправлява и кой да я ръководи и кой да я води сред равни. Тук внезапно Доган излиза от политическото си самоналожено забвения, изолираност и споделя " Да знаете, че този ще ви е ръководител, но и този ще ви е ръководител, а вие просто се съберете и го направете публично ", което олеква структурата, партията като концепция и политическо наличие и я трансформира още веднъж в тези странни неща, които използваме да описваме Движение за права и свободи от предишното. Пеевски явно е някакво лице за външна приложимост. Докато Чакъров е по скоро лице, разпознаваемо вътре в партията и в страната ".
Според политолога обединението към този момент си върви по естествен метод. " Не може да липсват разтърсвания и дрязги ", акцентира той, само че добави, че все още не вижда вероятности за предварителни избори. 
За новия политически сезон Любомир Стефанов се надява той " да бъде танго и по-съвършени фигури, които да доведат до валсова форма ".
По думите му е време политиците да проумеят, че са подвластни като наличие в Народното събрание от жителите, за които работят. 
Надявам се също да мръднем една крачка напред към Европа, където принадлежим, добави той. 
Според него в случай че регулаторите се попълнят по транспарантни и професионални механизми, можем да станем очевидци на едно обичайно превъзмогване на рубикона за ръководещото политическо болшинство. 
Стефанов изрази вяра акад. Денков и Габриел да бъдат тези, които управляват процеса по промяна на министри. 
" Без връзка сред министрите и политическата поддръжка зад тях, работата им се блокира на всяко едно равнище ", безапелационен бе той.
" ГЕРБ сигурно се забавляват, гледайки по какъв начин съдружният му сътрудник прави някакви неща, без да е наясно има ли смисъл, в този момент ли е моментът, би трябвало ли, не би трябвало ли. Но въпреки това ние като аудитория е добре да знаем, че има съревнование сред хрумвания и хора ", разяснява Стефанов по отношение на битката сред " старите " и " новите " лица в обединението ПП-ДБ. Според него всичко е въпрос на съглашение и диалог сред тях. 
Блокажът в Столичния общински съвет е в резултат на характеропатии и на хората, които са там, означи също политологът. По думите му въпросът е дали той може да бъде заобиколен без сериозен прелом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР