ДПС има готовност вече да участва на избори. Партията вече

...
ДПС има готовност вече да участва на избори. Партията вече
Коментари Харесай

ДПС: Обединени сме и готови за избори

ДПС има подготвеност към този момент да взе участие на избори. Партията към този момент е обединена.

Това сподели Мустафа Карадайъ на конференция след първата част на семинар, проведен от Движение за права и свободи, за отвореното ръководство и привличането на жителите в процеса на взимане на решения.

Той добави, че след изборите през 2017 година се е получило обединяване на гласоподавателите на партията, като сподели, че този развой продължава и сега.

"Избирателите на Движение за права и свободи са в развой да се сплотяват ", добави той.

Във връзка с провеждания семинар Карадайъ сподели, че са нужни гласът, концепциите и предложенията на жителите за решения, както и оценката им за осъществяването през целия интервал.

"Свободните и дейни жители благодарение на осведомителните и информационните технологии могат да се трансфорат в мощен катализатор на нужните обществени промени ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

В семинара на тематика "Отворено ръководство - нова опция за демократичните демокрации. Привличане на жителите в процеса на взимане на решение " вземат участие централното оперативно бюро на Движение за права и свободи, парламентарната група на партията, кметове на общини, а специфичен посетител е сър Греъм Уотсън, дълготраен ръководител на АЛДЕ.

В своята встъпителна тирада ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разви тезата за рецесията на демократичната народна власт и политическите процеси, разрастващи се в страната и Европа.

„ В международен проект има рецесия на демократичната народна власт и можем да приказваме за една наклонност, при която политическата активност губи главната си функционалност – да служи на публичния интерес и на жителите. Демокрацията е в оттегляне пред популизма и национализмите. Популисти и националисти печелят избори, влизат в националните парламенти, даже в ръководството на някои страни. България не прави изключение.

Популизмът е на мода, когато политиката и политиците се откъсват от хората и постоянно от дневния ред на политиците липсват значимите за жителите тематики.”заяви Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи сложи фокуса и задачата на семинара -„ да мотивираме свободните и дейни жители да вземат участие интензивно в ръководството.”

Искра Михайлова приветсва участниците в семинара и означи главните тематики за полемика. „ Как и по какъв метод ние политиците отговаряме на упованията на жителите, които гласувата за нас?”.

”Ние от Движение за права и свободи взехме решение да обърнем нещата, по какъв начин да чуем нашите гласоподаватели по какъв начин да създадем, тъй че те да вземат участие интензивно във вземането на решение и да сме в ролята на изпълняващи” съобщи евродепутатът Искра Михайлова. Михайлова обърна внимание на формите за присъединяване на жителите в процеса на взимане на решение.

Сър Греъм Уотсън дефинира ролята на Движение за права и свободи като „ стабилизиращ фактор в политическа живот в България”. И добави „ Европейската национална партия не дава отговор на упованията на европейските гласоподаватели. Бих желал да видя, че участието на България в Европейски Съюз я прави по-процъфтяваща и открита страна в Европейски Съюз. Вярвам, че чрез председателството, България може да способства за консолидираното на страните от Западни Балкани и за основаването на политическа непоклатимост в района, нещо от което Европа обезверено се нуждае.”

В знак на почитание, водачът на Движение за права и свободи сервира статуетка на танцуващ дервиш, символизиращ обич и служение на останалите хора, израз на безпределната обич към човечеството и целия свят.

„ Има метод да живеем по-добре и по-достойно, като на нас са ни нужни гласът на жителите, техните хрумвания и оферти за решение, както и непрестанен деен надзор. Свободните и дейни жители благодарение на осведомителните и информационните технологии могат да се трансфорат в мощен катализатор на нужните обществени промени. Ако отвореното ръководство е моторът на новото време, то отворените данни са суровината за мотора, а новите технологии са автомагистралите на това ръководство,това съобщи Карадайъ по време на брифинг. „ Водачеството е в ръцете на дейните граждани”. Той акцентира, че и медиите са тези, които могат да интерпретират отворените данни, като добави че става въпрос за професионализъм и отговорност пред обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР