ДПС играе с повече от един играч на изборите за

...
ДПС играе с повече от един играч на изборите за
Коментари Харесай

Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент

ДПС играе с повече от един състезател на изборите за президент. Това съобщи пред NOVA, претендентът за президент Лозан Панов. Той изрази съмнение, че Румен Радев подкрепя Движение за права и свободи, както и те него. Панов е уверен, че ще взе участие в балотажа за "Дондуков " 2.

"Смятам, че е изцяло допустимо Движение за права и свободи да играе с двама играчи, а за какво не и с трима. Ако се върви в тази посока, съгласно мен това не е безобидно. Разменените реплики за родината активизират вота и на единия, и на другия”, сподели претендентът за президент.

Панов даде образец с Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация, които с размяната на реплики една към друга също задействали личния си електорат. Той напомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години те са подкрепили Румен Радев. Според него подредбата на събитията и заиграването на тази тема сочи, че „ сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този миг от политиката”.

„ Очевидно става дума за нещо друго. Тематиката, обвързвана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи задоволително обезпокоително в акцията за президент”, сподели Панов.

„ Следващата стъпка е, че имаме претендент за президент, който е тяснопартиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството сред него и Румен Радев. Към това още веднъж прибавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, само че имаме Асен и Кирил, въпреки че не става въпрос за византийско иго. Като наредим всички тези условия, позволявам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми”, счита Панов.

Според него осветляването на Пеевски в „ Досиетата Пандора”, появяването му в ДАНС, а по-късно и оповестяването му за лидер на листата на Движение за права и свободи във Велико Търново е сценка.

„ Мистично се появи господин Пеевски. Знаете, той беше в ДАНС, там имаше доста публицисти, само че по този начин и не се разбра за какво той беше там. Мисля, че никой не разбра. След това той мистично изчезна и в един миг церемониално още веднъж се появи. Причините Пеевски да бъде там могат да бъдат разнообразни. Възможно е да е отишъл там, тъй като един ден той оглавяваше ДАНС, може да си е взел удостоверение”, сподели още Панов.

За съмнението, че различен претендент за борбата на „ Дондуков” 2 – Анастас Герджиков, също има връзки с Движение за права и свободи, Панов изясни, че борави единствено с обстоятелства.

„ Герджиков не се отхвърля от своето минало. В това минало имаме „ Новото време”. Нека да напомня, това е Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори". Зад репликата ми стои разбиването на Национална движение „Симеон Втори" и ролята на Движение за права и свободи в този случай. Смята, че хората, които се замислят и имат историческа памет, могат да свържат тези условия и обстоятелства. Опитваме да убедим хората да мислят по по-различен метод и да слушат какво се казва”, изясни той.

За обвиняванията си към Радев, че е подправен воин, Панов уточни, че повода за думите му е появяването на президента на митингите през лятото.

„ Мафия, превзета страна, липса на независимост на медиите, нереална съпротива – това са условия, които съществуваха преди прокуратурата да влезе в президентството. Когато това се случи, беше след дейната позиция на прокуратурата. Преди това имаше други дейности – дано да напомня ЦУМ-гейт. Там още веднъж ставаше дума за взаимоотношения сред основен прокурор, функционер на политическа партия и човек, който е предприемач, само че и издател на вестник. В една такава догадка, които е аналогична с сходна преживелица – записът с двете каки. В този случай бяха моите връзки с Плевнелиев и Радев. Те реагираха по еднакъв метод. Те не продължиха нататък В един миг една невидима ръчичка им сподели: „ Стоп. Нататък не се продължава”. Нека хората да си дадат своите пояснения. Реакциите в една и друга обстановка, които имат своите прилики, бяха идентични и на двамата”, изясни ръководителят на Върховен касационен съд.

Панов е уверен, че ще отиде на втори тур. Поради тази причина за него е значимо да събере поддръжка. Той не отговори на въпроса кого би подкрепил, в случай че не се пребори в борбата за "Дондуков " 2.

Той акцентира, че правосъдната промяна е значима, само че за обществото има и по-важни тематики, като да вземем за пример цената на тока, както и връзките с Русия, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Според него планът за АЕЦ „ Белене” не трябва да се връща на дневен ред. Той би отворил тематиката за отварянето на 6 и 7 блок на АЕЦ „ Козлодуй”.

За ограниченията против разпространяването на COVID-19 Панов счита, че българите имат недостиг на доверие. Той е „ за” по-либерални ограничения и „ против” налагането на локдаун.

„ Смятам, че отиването на ресторант и на всякакво друго мероприятие, би трябвало да става със документ или документ, че е лекуван от Коронавирус, и несъмнено тест. Не считам, че тоталният локдаун би имал ефект”, добави претендентът за президент, който показа, че се е ваксинирал, а за това го е убедила науката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР