ДПС и Воля се срещнаха днес с единствения кандидат за

...
ДПС и Воля се срещнаха днес с единствения кандидат за
Коментари Харесай

ДПС и Воля харесаха единственото предложение на парламента за конституционен съдия

ДПС и " Воля " се срещнаха през днешния ден с единствения претендент за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание - някогашния зам.-председателя във Върховния касационен съд (ВКС) Красимир Влахов.

Двете партии останаха удовлетворени след диалозите с него. Марешки даже разгласи, че партията му ще поддържа кандидатурата " с чиста съвест ". " Респектиращи са професионалният път и качествата на Влахов ", сподели той.

Подобна позиция показаха и от Движение за права и свободи. " Много удовлетворени от извършената среща и от позициите, които чухме, изразени от господин Влахов ", разяснява Мустафа Карадайъ. От депутатите партията му обаче ще решат на заседание дали да поддържат кандидатурата му при гласуването ѝ в пленарната зала.

Влахов е номинация на ръководещите от ГЕРБ и " Обединените патриоти ".

Той е приключил право в Софийския университет.

От януари 1996 година Влахов е младши арбитър в Софийски градски съд. През октомври 1997 година става става областен арбитър в София, а четири години по-късно е определен за заместник-председател на Софийския областен съд. През 2004 година става арбитър в Софийски градски съд (СГС), а по-късно същата година е командирован във Върховен касационен съд. 

В края на 2008 година Висш съдебен съвет го избра за ръководител на най-големия съд в България - Софийския областен съд. Четири години по-късно той напуща предварително позицията си и става зам.-председателя във Върховния касационен съд. В момента Влахов е е арбитър там.

Мандатът на четирима от съдиите от 12-членния Конституционен съд завършва на всеки 3 години. През ноември от съда ще си тръгнат на Румен Ненков и Стефка Стоева от квотата на правосъдната власт, Кети Маркова от тази на президента и Цанка Цанкова от парламентарната. До 12 ноември Народното събрание, президентът и висшите съдии би трябвало да решат кои да са техните заместници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР