ДПС и Възраждане“ ще подкрепят искания от ГЕРБ-СДС вот на

...
ДПС и Възраждане“ ще подкрепят искания от ГЕРБ-СДС вот на
Коментари Харесай

Вотът на недоверие вече има 106 гласа, трябват 15 от ИТН и кабинетът пада

ДПС и „ Възраждане “ ще поддържат претенции от ГЕРБ-СДС избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков. Това стана ясно, откакто през днешния ден вносителите в лицето на някогашните ръководещи организираха съвещания с другите две опозиционни партии.

„ След като проведем консултациите с парламентарно показаните групи, ще потърсим за среща и самостоятелните народни представители. Сигурни сме, че този избор на съмнение би бил сполучлив. Предстои да забележим по кое време ръководителят на Народното събрание ще насрочи ден за неговото разискване и надлежно гласоподаване “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

На въпрос дали е допустимо вотът на съмнение да мине, преди да бъдат признати промени в кабинета, тя отговори по този начин:

„ Аз не виждам някаква поръчка за експедитивност или най-малко за кандидатури за нови министри. И това е по този начин, тъй като министър-председателят може би има визия, че няма болшинство в този парламент и тези смени не могат да се случат по метода, по който протичат всички смени през всички тези 32 години деяние на демокрацията. Затова „ избор на съмнение “ е най-разумното за страната “.

По думите ѝ за България е доста по-добре да има предварителни избори.

„ Безспорно сега тематиката на вота на съмнение е цялостният неуспех във връзка с финансовата непоклатимост. Това е пагубно за страната ни “, безапелационна е Десислава Атанасова.

На въпрос дали Народното събрание ще успее да одобри бюджета при по този начин стеклите се условия тя бе безапелационна:

„ Нека да опровергаем някои от сътрудниците, които по този начин енергично настояват, че опозицията внася избор на съмнение единствено и единствено да остави пенсионерите без покачване на пенсиите, младите фамилии без данъчни облекчения и така нататък Правителство в оставка не значи, че в същия момент автоматизирано стопира да действа Народното събрание. Нека да сме наясно и посредством вас това да стигне до българските жители.

То за нас е ясно, че депутатите от Политическа партия не познават нито Конституцията, нито правилника на Народното събрание. Затова сме длъжни да им разбираем, че Народното събрание стопира да действа, едвам когато има декрет на президента с назначение на служебно държавно управление. В този смисъл има време за парламентарната рулетка за диалози, за съвещания, в това число и за гласоподаване по законодателни стратегии “.

„ Продължаваме промяната на почналата смяна, която е нужна смяна за страната. Ние дадохме нашата оценка за това държавно управление, че е най-лошото от началото на демократичните промени на България за последните 32 години. От друга страна, претекстовете, с които ГЕРБ внасят предлагането за избор на съмнение, мислим, че са основателни. От тази позиция самите ние ще се опитаме да дадем своя принос, своите причини и претекстове в зала, когато се преглежда вотът на съмнение “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народно събрание след консултациите с ГЕРБ-СДС.

„ В тези спешни времена ние би трябвало да бъдем загрижени за българските жители, за пенсионерите, за стабилността, за сигурността в страната и за превъзмогването на рецесиите. Според нас най-важната антикризисна мярка е това държавно управление да си отиде, което автоматизирано не значи, че няма да може да се създадат нужните промени в Държавното публично обезпечаване, в НЗОК или в бюджета “, безапелационен бе Карадайъ.

Според водача на Движение за права и свободи всички рационални, съзнателни и виновни пред българския народ и бъдещето на България народни представители би трябвало да поддържат един подобен избор на съмнение.

„ Принципна позиция на партия „ Възраждане “, откогато е определено това държавно управление, е, че то би трябвало да подаде оставка и би трябвало да си върви поради несъответстващата си антибългарска политика. Затова участвахме в тези съвещания с Политическа партия ГЕРБ “, съобщи от своя страна депутатът от ПГ на „ Възраждане “ Петър Петров.

„ Ако „ Възраждане “ имаше 48 народни представители, сама щеше да внесе този избор на съмнение. Смятам, че даже ГЕРБ ще поддържат „ Възраждане “, защото ние доста по-отрано приказваме за оставка на това държавно управление “, акцентира Петров.

„ Възраждане “ е партия, която е поредна в своята позиция. Ние от началото на това ръководство сме споделили, че то би трябвало да си върви и ние ще създадем всичко допустимо това несъответстващо ръководство на България да спре “, безапелационен бе депутатът от „ Възраждане “.

Той изрази убеденост, че ще бъдат събрани задоволително гласове за избор на съмнение на държавното управление.

„ Виждам, че даже от партия Има Такъв Народ са разбрали най-сетне, че това ръководство не води Република България към нищо положително. Не знам по какъв начин ще протекат техните съвещания, само че се надявам те също да поддържат и нашето искане за оставка на това държавно управление “, безапелационен бе Петров.

Десислава Атанасова посочи, че малко по-късно през днешния ден ще бъдат извършени и съвещания с Има Такъв Народ, защото сега те интензивно вземат участие в чуването на външния министър Теодора Генчовска за РСМ.

„ А що се отнася до „ Демократична България “, господин Христо Иванов ни уведоми, че вероятно на следващия ден ще ни отговорят сигурно дали изобщо ще вземат участие в тези съвещания, тъй като желаят да си го обсъдят в парламентарната група. От Българска социалистическа партия и Политическа партия до този миг няма никакъв отговор “, уточни Атанасова./Tribune

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР