ДПС и ГЕРБ се опитват да ни вкарат в политически

...
ДПС и ГЕРБ се опитват да ни вкарат в политически
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС се опитват да ни вкарат в политически капан

ДПС и ГЕРБ се пробват да ни вкарат в политически капан. Няма да допуснем да се качат цените, нито да има неналичия на бензин и дизел, единствено тъй като някой се пробва да прави политически заигравки.

Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след съвещанието на Съвета по сигурност. Според него двете партии се надявали да се стигне до сюжета с високи цени и липса на горива, с цел да може виновността за това да бъде отнесена към държавното управление.

" Готови сме да уточняваме датата от 15 март на 1 март 2024 година за преустановяване на дерогацията, само че всичко друго би донесло опасности ", изясни Петков.

“Независимо от политическата реторика, която ще бъде изказана през идващите дни, ще отстояваме интереса на жителите. Твърдо сме " за " за прекратяването на паричните потоци към Путин, само че това не би трябвало да стане за сметка на българските жители ", добави той.

Срещата стартира в 8 ч. Тя бе свикана изключително от премиера Николай Денков. На нея трябваше да се разиска дали дерогацията за съветски недопечен нефт може да се приключи незабавно, каквото предложение внесоха от ГЕРБ в Народното събрание. Иначе срокът на дерогацията е до октомври 2024 година А пък министър председателят Денков позволи, че той може да се съкрати до март 2024 година По това време министър председател би трябвало да е Мария Габриел.

Представителите на ГЕРБ Десислава Атанасова и Делян Добрев напуснаха срещата по-рано след скандал. Малко по-късно ги последваха и депутатите от Движение за права и свободи. 

" Коалицията Путин е реалност. Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски на конференция в Министерски съвет по адрес на групите на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР