ДПС и Бойко Рашков си размениха остри реплики по време

...
ДПС и Бойко Рашков си размениха остри реплики по време
Коментари Харесай

ДПС и Бойко Рашков с остри реплики в НС, намесиха Възродителния процес

ДПС и Бойко Рашков си размениха остри реплики по време на днешното съвещание в Народното събрание, а в дебата бе забъркан и Възродителният развой, който е мъчителна тематика за партията.

Ахмед Ахмедов, който е зам.-шеф на Движение за права и свободи, зададе въпрос за какво Сами Ариф Сами - локален ръководител на Движение за права и свободи в Самуил, е подписвал сигнален протокол в полицията по време на изборите.

" Няма потребност да чета вашите въпрос, те са еднотипни. Все едно, че са на ксерокс. Мога да приказвам без да се вглеждам в материалите, с които разполагам. Аз не виждам за какво се фокусирате единствено в представителите на Движение за права и свободи, националният представител показва волята на всички жители ", сподели Рашков и добави, че не е оказан никакъв тормоз и напън върху този човек.

" Ако такива данни съществуват, би трябвало да се изпратят към органите, които са способени да прегледат тези материали ", настоя министърът.

След това Ахмедов цитира самия Рашков от конференция, в която вътрешният министър споделя, че " няма да се уплаша от въпросите на Движение за права и свободи в Народното събрание ".

" Хората, претърпели възродителния развой, и тази рана, която имат, няма да зарасне, в случай че вие жестоко посягате в нея. Най-вече, тъй като посредством вашите дейности вие връщате спомените за комунистическия режим ", сподели Ахмедов.

" Когато чиновниците на Министерство на вътрешните работи си правят работата, това се интерпретира от представителя на Движение за права и свободи като опит за връщане на възродителния развой. Това, което става през днешния ден или предходната година, няма общо с това. Това са измислици и агитация, която се популяризира от трибуната на Народното събрание. Това е политическа агитация, а не толкоз, че някой желае да отбрани правата и ползите на един български жител ", отвърна министърът.

Зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев реагира и сподели, че е добре "... да се придържаме към случаите.

" Еднотипни са, тъй като и тормозът беше еднотипен и не може никой да ни убеди, че това не е тормоз, откакто става въпрос за инспекции по сигнали на жители, претърсвания и т. н. В прокуратурата сме създали, каквото би трябвало. Но отбраната на тези български жители, ще стане тук от тази естрада. Ще се питаме и ще приказваме. Министърът доста обича да приказва за просветеност, дано единствено да кажа, че ние също се съмняваме в нечия междинна такава ", сподели Цонев.

Последва реакция от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който репликира спорещите, че не е добре да се насочат такива обвинявания.

" Няма друго лице като Бойко Илиев Рашков, който да е международно прочут. Знаете ли къде? В отчета на " Амнести интернешънъл " за нарушение на човешките права, дружно с други диктатори ", разгласи от трибуната зам.-шефът на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и прикани ръководителя на Народното събрание да пази тази естрада.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ пък описа за обиски в домовете на възрастни хора. Той още предходната година изиска доказателства против хората, които са били проверявани. По-късно се оплака, че Рашков не му е дал такива документи и по тази причина Движение за права и свободи реши да пита министъра за всеки случаи по настрана. Така към днешна дата той има да дава отговор на още над 80 въпроса.

В отговорите си на еднотипните въпроси Рашков сподели, че против хората, които са проверявани има подадени сигнали в Министерство на вътрешните работи и службата е длъжна да реагира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР