ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ скоростно се захванаха да променят правилника

...
ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ скоростно се захванаха да променят правилника
Коментари Харесай

Речено-сторено: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС скоростно отнемат комисия от ''Възраждане''

ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ скоростно се захванаха да трансформират правилника на Народното събрание, с цел да лишават комисия на " Възраждане ".
Вчера вечерта водачите на " сглобката " Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов внесоха проекторешение за смяна на Правилника на Народно събрание, с което оферират комисията за надзор над службите за сигурност и потреблението на специфични разследващи средства да бъде извадена от тези, които са на ротация. Вносителите желаят само комисията по конституционни въпроси да се образува на паритетен принцип.
Комисията по СРС-тата сега се управлява от Николай Дренчев, депутатът от " Възраждане ", който в ефира на публичната телевизия съобщи, че единствената неточност на Русия е, че не съумяла да направи блицкриг в Украйна.
Утре, в почивката на пленарното съвещание, е свикана изключителна правна комисия с единствена точка - проекторешения за смяна на Правилника на Народно събрание. Освен предложенията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ще се гласоподава и текстът на Има Такъв Народ. Нагласите са поправките да минат още в сряда, когато на " Възраждане " ще бъде отнето председателското място.
Казусът с " Възраждане " породи в петък, по време на дебатите за избор на конституционни съдии. Тогава Делян Пеевски влезе в конфликт с Костадин Костадинов ( " Възраждане " ), като двамата ръководители на парламентарни групи си крещяха в пленарна зала.
Веднага след гласуването Пеевски съобщи, че има скандал в Народното събрание, както и че " проруска партия не може да заема този пост, тъй като това може да е риск за националната сигурност ". Той даде поръчка, че тази неточност ще бъде поправена.
Речено-сторено - четири дни по-късно " сглобката " ще се поправи и ще избере собствен ръководител на комисията. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР