ДПС е твърдо против влизането на държавата в ЧЕЗ и

...
ДПС е твърдо против влизането на държавата в ЧЕЗ и
Коментари Харесай

ДПС е срещу влизането на държавата в ЧЕЗ

ДПС е твърдо срещу влизането на страната в ЧЕЗ и национализацията на ЕРП-то, както и на което и да било сдружение. Те упорстват министър председателят Бойко Борисов да излъчва непоклатимост и сигурност в триумфа на договорката, с цел да обезврежда неприятни послания, които България насочи към сътрудниците ни в Европейския съюз и задграничния бизнес, че страната може да се намесва във към този момент подписани покупко-продажби сред частни компании. Това стана ясно от изказванията на евродепутата от Движение за права и свободи Искра Михайлова и депутата от партията Рамадан Аталай, съобщи Епицентър.Аталай разкри и детайлности от закритата част на съвещанието на двете комисии, на което бе изслушана и Гинка Върбакова. Той съобщи, че службите са свършили работата си съвършено и управляващите са били осведомени за водените договаряния по продажбата на ЧЕЗ. Като спомагателен мотив в интерес на това изказване Аталай посочи обстоятелството, че министърът в оставка Теменужка Петкова е познавала Гинка Върбакова от 20 година, евентуално е била осведомена с договарянията за ЧЕЗ, които тя води и несъмнено е уведомила премиера за това. Но посочи, че не поддържа оставката ѝ, защото тя е уравновесен министър, който дава отговор за цялостната политика на държавното управление, а не за една договорка. Депутатът назова Теменужка Петкова "най-неуязвимата и дребна частица от цялата верига ".
Аталай разкри още, че от чуването на Върбакова е станало ясно, че компанията ѝ няма нито финансов, нито какъвто и да било различен потенциал да осъществя тази договорка и да ръководи ЧЕЗ. Той добави, че със абсурда към нея България е изпратила доста неприятни послания към чешката страна и че в случай че у нас има някакви съмнения за корупция там, те би трябвало да бъдат съответно посочени.
Депутатът бе безапелационен, че страната не трябва да се връща на позициите от преди 2004 година, когато енергийните дружества бяха нейна благосъстоятелност, нито да си връща продадените по-късно държавни дялове, тъй като това значи, че тя ще е виновна за цените на тока и митингите ще бъдат пред Министерски съвет.
Аталай дефинира версията, че ЧЕЗ продава ЧЕЗ на себе си като тайна и прикани премиера да излъчва непоклатимост и положителна настройка за триумфа на договорката с ЧЕЗ, тъй като това ще бъде положително обръщение за българските сътрудници след абсурда, в противоположен случай те ще останат с убеждението, че у нас липсва държавност, както е изглеждало при започване на абсурда за продажбата на ЧЕЗ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР