ДПС е против държавата да влиза в сделката с ЧЕЗ,

...
ДПС е против държавата да влиза в сделката с ЧЕЗ,
Коментари Харесай

ДПС нокаутира Борисов и му забрани да става ортак на Гинка

Движение за права и свободи е срещу страната да влиза в договорката с ЧЕЗ, както и срещу концепциите, идващи и от властта, и от опозицията под разнообразни форми, за "национализация " на електроразпределителни сдружения, заяви Българска национална телевизия.

Това стана ясно от думите на депутата от придвижването Рамадан Аталай, който от години дава отговор за бранша "енергетика " в парламентарната група на Движение за права и свободи. Новината пристигна от проведения от партията семинар за отворено ръководство, който се организира в София с посетители от Либералния алианс.

По думите на Аталай страната по никакъв метод не би трябвало да влиза в договорката сред ЧЕЗ, които желаят да се изтеглят от България публично, и компанията "Инерком " на Гинка Върбакова.

Призивът на Движение за права и свободи идва, откакто предходната седмица министър председателят Бойко Борисов повика на среща в Министерския съвет Върбакова и на тази среща страната е декларирала, че желае да влезе в договорката сред "Инерком " и ЧЕЗ-Груп. По време на изказването на самата Върбакова, че е подготвена на подобен ход, стана ясно и каква е "държавната " оферта - да има най-малко надзорен дял от компанията или мининум 34% от акциите.

Въпреки че в Министерския съвет този вид бе изговорен от финансовия министър Владислав Горанов, той през вчерашния ден разгласи, че съгласно него страната не трябва да упорства за благосъстоятелност в ЧЕЗ.

Преговорите сред "Инерком " и ЧЕЗ-Груп ще са в Прага и стартират тази седмица в сряда, оповестиха преди ден от компанията на Върбакова.

Според Рамадан Аталай в сагата продажбата на електроразпределителното сдружение проблем е и че кандидат-купувачът в лицето на Върбакова и нейните компании нямат нито финансов, нито какъвто и да било различен потенциал с цел да ръководят ЧЕЗ.

Яснота по финансирането на договорката на "Инерком " не се появи и след многочасовото чуване на Върбакова и екипа й, Министерството на енергетиката, КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, ДАНС, разузнаването, Банката за развиване, което се организира в четвъртък в Народното събрание. Г-жа Върбакова продължава да твърди, че договорката се поддържа от огромна интернационална банка. Коя е тя - не е ясно.

По главната тематика за отвореното ръководство, Мустафа Карадайъ разяснява, че има рецесия в демократичните демокрации и би трябвало демократичните партии да помислят по какъв начин да се излезе от от тази рецесия.

Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Свободните и дейни жители благодарение на ИКТ могат да се трансфорат в мощен катализатор на нужните обществени промени. Ако отвореното ръководство е моторът на новото време, то отворените данни са суровината за мотора, а новите технологии са автомагистралите на това ръководство.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР