ДПС е опозиция в българския парламент, но не е опозиция

...
ДПС е опозиция в българския парламент, но не е опозиция
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС е опозиция в парламента, но не е опозиция на европредседателството

Движение за права и свободи е съпротива в българския парламент, само че не е съпротива на европредседателството. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на работна закуска с държавни и държавни ръководители от АЛДЕ, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

„ Приоритетите на Европейски Съюз и на европредседателството са и наши цели, няма по какъв начин да бъдем опозиция”, добави водачът на партията. „ Ние имаме най-дълга евроатлантическа биография, за нас Европейски Съюз е съюз на полезности и за нас това е идея. Ние не вършим и не сме правили взаимни отстъпки с ценности”, бе безапелационен Карадайъ. Той напомни, че Движение за права и свободи от дълго време упорства за присъединението и интеграцията на Западните Балкани към Европейски Съюз. Карадайъ бе уверен, че единни и мирни Балкани, част от Европейски Съюз, ще зададат един модел на по-голяма непоклатимост и сигурност в Европа.

„ Мир с всички, само че върховенството на закона е съществена полезност. България и Европейски Съюз би трябвало да са другари с Русия, само че при прецизно съблюдаване на Международното право. Но съпротива на европредседателството се оказват съдружните сътрудници в това ръководство “, сподели Мустафа Карадайъ.

„ Трябва да си пазиме полезностите, които ни сплотяват и не би трябвало да вършим взаимни отстъпки с тях. Европа не би трябвало да се затваря “, заключи ръководителят на Движение за права и свободи. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте изрази поддръжката на европейските либерали за изразените позиции и политики на Движение за права и свободи. Той също разяснява рисковете, които носят популистките и националистическите обединения, които оспорват базисни европейски полезности. На срещата участваха Марк Рюте - министър-председател на Нидерландия, Юрий Ратас - министър-председател на Естония, Андрей Бабиш - министър-председател на Чехия, Ксавие Бетел - министър-председател на Люксембург, Юха Сипиля - министър-председател на Финландия, евродепутатът и зам.- ръководител на Движение за права и свободи Филиз Хюсменова, евродепутатът и зам.-председател на АЛДЕ-партията Илхан Кючюк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР