ДПС е готово да получи третия мандат, заяви Петър Чобанов,

...
ДПС е готово да получи третия мандат, заяви Петър Чобанов,
Коментари Харесай

И ДПС са готови да получат третия мандат и да покажат нов начин на диалог - Политика

Движение за права и свободи е готово да получи третия мандат, съобщи Петър Чобанов, народен представител от Движението и ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание, в предаването по Българска национална телевизия " Говори в този момент ".

Както подчертахме, Движение за права и свободи е готово да получи третия мандат и да демонстрираме нов метод на разговор, с цел да се случат измененията, уточни той. Според него е обикновено водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, говорейки през днешния ден за евроатлантическо държавно управление, да включи в него и Движение за права и свободи. Ние сме най-последователни, всичко зависи от другите партии по какъв начин ще подходят към третия мандат, дали настина желаят да се сформира държавно управление, разяснява Чобанов. Според него би трябвало да се слагат няколко съществени целта, а не голям брой такива. Важен е методът, по какъв начин се влиза в тези диалози, изясни Петър Чобанов.

Той разяснява и тематиката за приемането на еврото у нас. Според него, като цяло служебният кабинет има мандата, след решението на Народното събрание, да работи за приемането на еврото от 1 януари 2024 година Очаквам, че инфлацията ще стартира да се забавя, уточни ръководителят на бюджетната комисия. Той означи, че е належащо да се вземат решение проблемите с рецесиите, като първо се подхващат антикризисни ограничения и след това бъдат обрисувани дълготрайни промени след съставянето на постоянен кабинет. По думите му в политическия бранш има недоумение, че без действителен разговор няма по какъв начин да се случи по този начин, че стопанската система да е готова за това, в което следва да влезе. Съдебната промяна е част от разбирането по какъв начин би трябвало да вървим напред, нужни са конституционни промени, разяснява депутатът. И напомни, че още предходната година Движение за права и свободи са внесли подобен законопроект.

По думите Петър Чобанов в настоящия План за възобновяване и резистентност има неизпълними планове. Трябваше да дадем от дълго време небосвод за метода, по който ще действат мощностите на " Мариците ", за кажем каква ще е вероятността пред работещите в тях. Вярвам че ще могат да се предоговорят изискванията за затваряне на въглищните централи. Когато има ясната воля на българското държавно управление се намира и пътят по какъв начин да бъдат извършени договарянията, с цел да има триумф. Важно е по какъв начин планираме, акцентира Петър Чобанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР